Hvilket bredbånds- og teleselskab dækker bedst?

Når du vælger teleselskab er det vigtigt at du udover pris også ser på hvor og hvilket teleselskab der har den bedste dækning der hvor du bor

Når man skal vælge teleselskab er det ofte pris og antal GB data, som man er opmærksom på. Men det kan også være en god idé at undersøge, hvilket teleselskab der dækker bedst i forhold til det forbrug du har, og hvor i Danmark, du befinder dig. Tilfredsheden med et abonnement sker ikke kun på baggrund af pris og produkt, men også datahastighed og dækning, som dog kan varierer meget. Det afhænger af, hvem der leverer din data og sørger for dit mobilnetværk samt din bopælsadresse. Man tænker ofte, at forskellen i forhold til adresse findes mellem, om man bor i en større by eller på landet, men få meter ned af vejen kan være udslagsgivende for din dækning.

Der findes ikke nogen tommelfingerregler for, hvilket teleselskab der er det allerbedste, da det som sagt afhænger af din adresse. Nu er der dog blevet lanceret en hjemmeside tjekditnet.dk, hvor du kan tjekke det mobile bredbånd samt dækningen af bredbånd på både bopæle, virksomhedsadresser og sommerhuse.

Tjekditnet.dk giver dig et overblik over dækningen, og gør det lettere for privat forbruger og virksomhed at spille en aktiv rolle i udviklingen af bredbåndsdækningen. Derudover giver det kommuner og regioner mulighed for at få et overblik over, hvilke områder det er nødvendigt med en aktiv indsats for at forbedre dækningen.

På tjekditnet.dk har du også mulighed for at tjekke hvilke bredbåndsselskaber, der tilbyder bredbånd på lige netop din adresse samt måle din bredbåndshastighed. Derudover giver hjemmesiden dig en guide til at undersøge, hvilken bredbåndsforbindelse du har brug for.

Med den information kan du lettere navigere i udvalget af teleselskaber og bredbåndsselskaber og tage et mere kvalificeret valg, hvor du både inddrager pris, hastighed og dækning. Når du kender dit hastighedsbehov, er det også nemmere at vurdere, hvilke priser, der er relevante for dig, og hvilke kriterier, du måtte have til dit produkt.

Tjekditnet.dk viser altså bredbåndsdækningen ned på adresseniveau, og du kan se hvilke selskaber der udbyder bredbånd, mobilt netværk samt mobil tale på din adresse, og hvor hurtig forbindelse, du har mulighed for at få. Dermed kan du nemmere tage et kvalificeret valg ud fra hvilke muligheder du har, og med indsigt i den tilgængelige dækning kan du have en aktiv indsats i at fremme niveauet af dækningen til det bedre.

Det at vælge bredbånd og mobilabonnement kan være som at befinde sig i en jungle af muligheder, og derfor bliver det lettere at være kritisk forbruger, når der findes diverse guide og oplysningsservices, der gør junglen en anelse mere overskuelig og forståelig.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)