Hvilket mobilselskab skal jeg vælge - stort eller småt?

Der er mange mobilselskaber at vælge imellem, men er det en fordel at vælge et af de store eller er de små lige så gode?

I dag kan du vælge mellem et væld af forskellige mobilselskaber på markedet. Der findes de store selskaber, som alle kender. Men der findes også mindre selskaber, som der ikke er lige så mange, der kender til. Så hvad for et skal du vælge? Hvis du vil vide, om du skal vælge de mindre eller de størremobilselskaber, skal du læse med videre her.

De store og de mindre mobilspillere på markedet

Vi er alle sammen bekendte med de største mobilselskaber på markedet som eksempelvis Telia, YouSee, 3 og Telenor, samt lavprisselskaberne som Oister, Call Me og CBB Mobil. Men der er mange, der ikke kender og aldrig har stiftet bekendtskab med de mindre selskaber på markedet, der også tilbydermobilabonnementer. Disse selskaber er blandt andet OK Mobil, Nettalk, Coop Mobil og GreenTel. I forhold til de andre selskaber, hvor vi bliver bombarderet med reklamer til højre og venstre for deres mobilabonnementer og gode tilbud, er det ikke meget, vi ser til alle de andre selskaber. Er det et faresignal for, at du ikke skal bestille et mobilabonnement hos dem, og er det overhovedet en god idé at have et abonnement hos et mindre selskab? Eksperter siger, at du bestemt ikke skal holde dig fra at bestille et abonnement fra et mindre selskab, hvis det passer præcis til dine behov. Selvom du ikke kendte selskabet i forvejen, betyder det ikke, at deres produkter er dårligere, end hvis du bestilte et abonnement hos et større mobilselskab.

Hvorfor det ikke er dumt at bestille et abonnement hos et mindre selskab

Mange tror, at det er en dårlig idé at have et abonnement hos et mindre selskab. I og med at disse selskaber som regel lejer sig ind hos de store selskabers netværk, skal du slet ikke være bange for, at din telefon ikke vil have nogen dækning. De eneste ulemper, som du oftest kan løbe ind i med mindre selskaber, er, at der ikke er en åben kundeservice lige så tit, som de store selskaber. Derudover er det altid en god idé at kigge på andre brugeres oplevelser med mobilselskabet som eksempelvis på Trustpilot. Det kan give dig en indikation på, om det er der, du skal bestille etmobilabonnementeller finde et andet selskab.

Billige abonnementer og andre fordele hos mindre selskaber

De mindre selskaber har ikke skruet priserne i vejret, men tilbyder også billige abonnementer. Man kan i hvert fald finde et rigtig billigt abonnement hos mobilselskabet GreenTel. De tilbyder lige nu et abonnement til 48 kroner om måneden. Her får du 1 times tale, 1 GB data samt fri SMS og MMS i EU.

I dag er det dog ikke kun billige abonnementer og gode tilbud, der tiltrækker kunder. Mange er nemlig helt vilde med at streame via telefonen, hvorfor dette er begyndt at indgå i mange selskabers udbud af abonnementer til mobilen. Derfor har de mindre selskaber valgt at være konkurrencedygtige på en anden måde. Eksempelvis har OK Mobil valgt at lave andre fordele såsom et medlemskab til OK benzin.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (December 2021 priser)