Hvor lang tid tager det at skifte mobilabonnement og mobilselskab?

Er du på udkig efter et nyt mobilabonnement, men er der noget, der holder dig tilbage? Nogle vælger ikke at skifte mobilabonnement, fordi de tror, at det er besværligt og tager lang tid. Men det gør det slet ikke. Læs med videre for at finde ud af, hvor lang tid det tager, samt hvordan du skifter mobilabonnement.

Hvor lang tid tager det at skifte mobilabonnement eller selskab?

Det er ikke ens fra selskab til selskab, hvor lang tid det tager at skifte mobilabonnement. Dette kommer nemlig an på, om du er bundet af dit nuværende mobilabonnement. Hvis du har binding, vil det først være en fordel at skifte, når bindingsperioden er udløbet. Der er mulighed for at skifte, selvom du er bundet, men det vil koste dig ekstra.

Hvis du ikke er bundet af en bindingsperiode, kan du skifte mobilabonnement lige med det samme. Her vil det ikke tage dig lang tid, da du blot skal kontakte det andet mobilselskab, hvorefter de klarer resten for dig. Du skal typisk vente på, at opsigelsesperioden er udløbet m.m., men det er ikke noget, der kræver meget af dig – og i sidste ende vil det slet ikke tage lang tid, da det er det værd i forhold til, at du får et mobilabonnement, der passer bedre til dine behov og dit forbrug.

Sådan skifter du mobilabonnement

Mange har en forståelse af, at det tager lang tid og er meget besværligt at skifte fra et mobilabonnement til et andet. Dette er slet ikke tilfældet i dag, da de fleste mobilselskaber ordner det hele nemt og hurtigt for dig. Det er altid en fordel regelmæssigt at tjekke dit mobilabonnement i forhold til andre for at se, om det stadig er det bedste til dine behov. Hvis du oplever, at et andet mobilselskab har et mobilabonnement, der er bedre til dig, skal du ikke tøve med at skifte. 

Her har vi lavet en kort trin-for-trin-guide, der viser, hvordan du nemt og hurtigt kan skifte mobilabonnement:

1. Start med at finde et mobilabonnement til dine behov

Til at starte med skal du naturligvis finde et mobilabonnement hos et mobilselskab, der passer til dig og dit forbrug. Dette kan du gøre ved at kigge hos de forskellige mobilselskabers mobilabonnementer på deres hjemmeside, men du kan også vælge at gøre brug af en sammenligningsside såsom Mp.dk. Her kan du hurtigt få et overblik over de bedste muligheder for dig.

2. Ønsker du at beholde dit nummer eller ej?

Når du skifter mobilabonnement til et andet mobilselskab, har du mulighed for at vælge, om du ønsker at beholde dit nuværende nummer, eller om du ønsker et nyt nummer. Dette er naturligvis helt op til dig selv, da du kan gøre, hvad der er bedst for dig.

3. Kom i gang med dit nye mobilabonnement og få et nyt simkort

Hvis du vælger at bestille et nyt nummer, vil du som regel kunne starte med at bruge dit nye mobilabonnement lige så snart, at du modtager et nyt simkort med posten. Hvis du ønsker at beholde dit gamle nummer, skal du vente på, at du får besked om, at du kan tage simkortet i brug. Der vil typisk medfølge en dato i brevet, når du modtager dit nye simkort.

4. Gå i gang med at bruge dit nye mobilabonnement

Når datoen er kommet, kan du gå i gang med at bruge dit nye mobilabonnement.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)