Hvor meget data bruger appen YouTube på din mobiltelefon?

Er du træt af, at du aldrig har mere data sidst på måneden? Så kan det være, at du skal være opmærksom på, hvad du rent faktisk bruger din mobiltelefon til. Applikationer såsom YouTube bruger nemlig en del data

Hvilke applikationer er de store dataslugere?

I dag bruger vi alle sammen vores mobiltelefon til at gå på internettet. Derfor har de fleste af os også et mobilabonnement, hvor vi har mulighed for at bruge en bestemt mængde data hver måned. Mange mobilabonnementer indeholder i dag store mængder data, men det er skam slet ikke nok for alle.   Men hvordan kan det så være? Det er ofte fordi, at du gør brug af en applikation, der er en værre datasluger. Men hvilke applikationer er så de store dataslugere? Det er som regel applikationer med videoer såsom den populære platform YouTube. Så hvis du gør brug af YouTube appen, kan det være, at du bruger en del mere data, end hvad du rent faktisk lige tror.

Få et overblik over YouTube appens dataforbrug

Hos Android Authority har de lavet et overblik over, hvor meget data YouTube appen bruger. Dette har de både gjort over pr. time samt pr. minut. I denne undersøgelse fandt de ud af, at hvis man så YouTube med en videokvalitet på eksempelvis 144p, så brugte appen mellem 0,5 og 1,5 MB pr. minut samt mellem 30 til 80 MB pr. time. Hvis man derimod så YouTube med en videokvalitet på 1080p, så brugte appen mellem 50 og 68 MB pr. minut samt mellem 2,5 til 4,1 MB pr. time. Der er desuden mulighed for at få et overblik over flere forskellige videokvaliteter samt hvad appen bruger af data ved de forskellige hos Android Authority. Det kan derfor konkluderes, at YouTube appen bruger en del data, hvis du gør brug af denne app meget. Dog kan du sagtens gøre brug af YouTube sommetider, før det ender med at gå udover dit dataforbrug. 

Få et overblik over dit forbrug af mobildata

Hvis du gerne vil sikre dig, at du ikke bruger for meget data på din mobiltelefon hver eneste måned, så kan du sørge for at holde øje med dette nemt og hurtigt. Du kan nemlig blot klikke ind under indstillinger og mobilnetværk på din iPhone eller ind under dataforbrug på din Android, hvorefter du kan se, hvor stort dit forbrug er på en måned, en uge eller lignende. På den måde har du mulighed for at følge med i, om du bruger mere eller mindre data, end hvad du har med i dit mobilabonnement. Du kan også altid finde et andet mobilabonnement, der passer bedre til dine behov, hvis du har brug for mere data.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)