Hvor stort er dit behov for data i dit mobilabonnement?

Har du en bredbåndsforbindelse er der normalt ubegrænset forbrug, men via dit mobilabonnement er der begrænsninger

Billigste mobilabonnement? OiSTER har altid attraktive tilbud - Se deres priser her

Til forskel fra din bredbåndsforbindelse derhjemme, så er der typisk ikke ubegrænset brug af data på dit mobilabonnement. Mængden af data kommer typisk an på, hvor meget du betaler for i dit abonnement hver eneste måned. Hvis du ikke bruger internettet ofte på din mobil, så har du ikke brug for særlig meget data. Så hvor stort er dit behov for data i dit mobilabonnement egentligt?

Mobilabonnementer med data

Hvis du ikke har styr på, hvor meget data du bruger via mobilen om måneden, kan det være, at du måske har brug for mere data om måneden. Det kan også være, at du betale for meget, og slet ikke behøver så meget data, som du betaler for.

Hvis du bruger din data før måneden er slut, så vil teleselskabet oftest afskære din internetforbindelse via mobildata. Derudover kan det også ske, at du går over din grænse, og herved skal betale ekstra. Dette er meget forskelligt fra udbyder til udbyder. Derfor er det vigtigt, at du betaler for, hvad du nogenlunde bruger om måneden, så du ikke betaler for meget eller for lidt for en ydelse, som du ikke bruger.

Hvor meget data skal jeg bruge?

Du kan finde mobilabonnementer med 1, 2, 5, 10, 15, 20, 30, 40, 50 og 100 GB data om måneden. Men hvordan beslutter du dig så for, om du skal have 5 GB data eller 30 GB data? Du kan tænke over, hvad du rent faktisk bruger internettet til på din mobil. Bruger du den mest til at tjekke Facebook og e-mails? Eller bruger du den til at se film på internettet? Hvis du oftest bruger data på mobilen til de sociale medier og e-mails, så behøver du ikke for eksempel 30 GB data. Men hvis du elsker at streame og se film, så kan du sagtens bruge en masse data på en måned.

Gode råd om mobildata

For at finde ud af præcist hvor meget data du bruger om måneden, så kan du tjekke dit forbrug. Her kan du se, hvor mange GB data du har brugt pr. måned. Du kan finde dette på din telefon eller på din udbyders hjemmeside.For det meste er 2-5 GB data nok, selvom du bruger internettet på din mobil hver dag til de sociale medier, e-mails og nyheder. Du behøver derfor ikke betale for en hulens masse data hver eneste måned, hvis du aldrig har tænkt dig at se film eller downloade store filer via mobilen. Hvis du prøver at se, om dit nuværende abonnement med data passer til dit forbrug, er det bare med at tjekke det. Du kan herved finde ud af, om du skal ændre dit abonnement eller finde et andet teleselskab.

En oplagt mulighed ar at bruge denne databeregner, hvor du kan indtaste det forbrug du mener at have omkring e-mails, streaming, navigation mm. Herudfra kan du nemt danne dig et overblik over det du skal søge efter for at optimere dit valg af mobilabonnement.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)