Hvorfor vælge mobilabonnement med fri data?

På et tidspunkt var der ikke mulighed for at få data med i dit mobilabonnement. Dette er naturligvis ændret nu, da de fleste af os benytter os af internettet via mobilen. Men er der nogen grund til at vælge et mobilabonnement med fri data?

Internettet via mobilen er populært

I dag er det populært at anvende mobilen til et væld af forskellige formål. Et af disse formål er internettet, hvor de fleste af os bruger mobiltelefonen til at surfe rundt på internettet. Mange af bruger både internettet via mobilen til underholdning og arbejde. Tidligere brugte de fleste af os SMS-beskeder og masser af taletid, men det har vi ikke rigtig fokus på mere. Nu er det mere vigtigt at vores mobilabonnementer indeholder masser af data. Dette er især noget, som vi kigger efter, hvis vi ønsker at finde et nyt mobilabonnement. De fleste mobiltelefoner kan i dag komme på internettet. Med mobildata behøver du ikke engang fibernet eller bredbånd derhjemme medmindre, du naturligvis har brug for det. Men når en mobil er på internettet, skal du være opmærksom på, at den bruger data. Dog bruger mobilen ikke data, hvis du er koblet op på en WiFi-forbindelse, hvorfor du blot kan bruge løs uden at bruge af din månedlige data. Da du kan bruge din mobiltelefon til hvad som helst på internettet, er der også mange, der benytter sig af streaming, at spille, downloade store filer samt meget mere. Dette er blandt andet en af grundene til, at mange mennesker har endnu større fokus på, hvor meget data, der er inkluderet med i mobilabonnementet. Hvis du er en af de personer, der bruger en masse data, eller hvis du benytter dig af streaming via mobiltelefonen, så kan det være, at du har brug for en del data. Måske har du endda brug for fri data? Det kan du læse mere om i næste afsnit. 

Skal jeg vælge fri data i mit mobilabonnement?

Inden du beslutter dig for at bestille et mobilabonnement med fri data, er det en fordel at overveje, om det er det, som du har brug for. Hvis du hver måned bruger en masse data, kan det være en idé at få fri data, men hvis du ikke bruger internettet på mobiltelefonen særlig meget, så er det som regel ikke en fordel for dig. Du skal nemlig være opmærksom på, at fri data i dit mobilabonnement er dyrere end mobilabonnementer uden fri data.  Om du skal vælge et mobilabonnement med fri data eller ej, kommer derfor hovedsageligt an på, hvor meget du bruger internettet på din mobiltelefon. Hvis du bruger det rigtig meget, er det helt sikkert en fordel for dig, så du ikke ender med at bruge for meget data hver måned. Det er ligeledes en god idé, hvis du streamer, spiller eller downloader meget via din mobiltelefon.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (December 2021 priser)