iOS 11

Opdateringen af Apples styresystem IOS er nu udkommet i version 11 og indeholder et væld af ændringer og nye funktioner

Apples nyeste af deres styresystem iOS er netop udkommet. Denne gang er det versionen iOS 11, som indebærer mange nye funktioner og forbedringer.

Siri

Funktionen ’Siri’, der er Apples stemmekontrol, hvor du kan aktivere forskellige funktioner på telefonen ved at tale til den, bliver opdateret. Opdateringen indebærer blandt andet, at Siris stemme bliver mindre ”teknisk” i sin udtalele. Det sker gennem justeringer af stemmeleje og tonefald.

Derudover bliver Siri bedre til at fungere med tredjeparts apps, det vil sige apps, der ikke er Apples egne. Den får en tolkefunktionen, så den kan oversætte diverse fraser direkte til for eksempel fransk, tysk eller spansk - det er dog engelske udtryk, den oversætter og er derfor ikke tilgængelig på den danske version endnu.

Ydermere bliver den bedre til at tage udgangspunkt i den enkelte brugers præferencer og kontekst, når man bruger spørgsmål/svar funktionen, ved at tage udgangspunkt i tidligere brug af telefonen.

Design

Det nye styresystem indeholder også nyt design til henholdsvis App Store og kontrolcenteret. De forskellige kontrolpaneler kan nu vise flere informationer og Apples App Store bliver gjort mere brugervenlig, så det bliver lettere at finde nye apps.

Kortfunktion

Apples kortfunktion bliver udvidet, således at du nu kan bruge det til at navigere og finde vej i større bygninger. Ydermere bliver selve navigationen forbedret, så der er bedre vejviser i forbindelse med vejbaner på motorveje samt større færdselsnet, og du vil få opdateret information om hastighedsbegrænsninger og lignende.

Nye smarte funktioner

Udover at udvikle på eksisterende funktioner, byder iOS 11 også velkommen til nye funktioner.

En af disse er ’forstyr ikke under kørslen’. Denne funktion betyder, at din telefon automatisk går på ’forstyr ikke’, når den registrerer, at du kører bil. Displayet vil samtidig være slukket, med mindre du har navigationen slået til. Det kan selvfølgelig slås fra, hvis du er passager, eller du ikke ønsker at benytte featuren.

De fleste af os kender Danske Banks app Mobilepay. Med det nye styresystem introducerer Apple os for Apple Pay, der dog endnu ikke er tilgængelig i Danmark. Apple Pay gør det muligt at sende penge til hinanden gennem imessage, og er derfor en markant konkurrent til Mobilepay.

Begrænsninger

Ovenstående lyder jo alt sammen vældig godt, men iOS 11 og disse features er desværre ikke gældende på alle iPhones. Det er kun iPhone 5s og nyere telefoner, der har mulighed for at bruge styresystemet, så ligger du inde med en iPhone 5, 5C eller ældre telefoner, bliver de nye funktioner desværre ikke tilgængelige for dig.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)