TV2, Penge & Privatøkonomi, Jyllandsposten, Ekstra Bladet, Alt om Data, Metroexpress
mp.dk - mobilpriser på nettet
Angiv søgekriterier
0 min.
Fri tale
0 MB
Fri data
Fri SMS/MMS
Fri SMS/MMS
closecheck
4G hastighed
4G hastighed
closecheck
Gratis oprettelse
Gratis oprettelse
closecheck
Ingen binding
Ingen binding
closecheck
Musik
Musik tjeneste
closecheck
Streaming tjeneste
Streaming tjeneste
closecheck
Online magasiner
Online magasiner
closecheck
Udlandstelefoni
Fordele i udland
closecheck
Skrevet d. 03/01-2013

Dyre smartphones med dårlige antenner

 

Selvom topmodellerne tit er de bedste til det meste, viser en ny test nu at antennen på specielt Samsungs og Apples topmodeller er overraskende ringe.

 

Gert Frølud Pedersen fra Aalborg universitet er manden bag testen, der er udført på 900 MHz-frekvensen.  Denne frekvens bruger teleselskaberne uden for de største byer, fordi den rækker længere og derfor kan man nøjes med et mindre antal master.  

  

Netop uden for de største byer, hvor der er langt mellem masterne viser testen, at specielt iPhone 5 og Samsung Galaxy S3 har et dårligt signal. I forhold til de to dyre modeller, viste testen at Nokia C2-01 har en markant bedre antenne også selvom denne telefon var testens tredjedårligste.

 

Gert Frølund Pedersen siger selv: ”Inden jeg begyndte at teste, var jeg overbevist om, at jeg ville se resultater, som var bedre på S3 og Iphone 5 end på forgængerne S2 og Iphone 4. Jeg kunne ikke forstå, at jeg tværtimod fik resultater, der var så meget værre

 

Testen viser derfor at prisen på telefonen ingen betydning har for kvaliteten af antennen, specielt ikke når telefonen med den bedste antenne sidder på en Nokia 1800 der koster 250 kr.