Dyre smartphones med dårlige antenner

En ny test foretaget på Aalborg universitet viser at pris ikke altid er lig kvalitet.

Selvom topmodellerne tit er de bedste til det meste, viser en ny test nu at antennen på specielt Samsungs og Apples topmodeller er overraskende ringe.

Gert Frølud Pedersen fra Aalborg universitet er manden bag testen, der er udført på 900 MHz-frekvensen. Denne frekvens bruger teleselskaberne uden for de største byer, fordi den rækker længere og derfor kan man nøjes med et mindre antal master.

Netop uden for de største byer, hvor der er langt mellem masterne viser testen, at specielt iPhone 5 og Samsung Galaxy S3 har et dårligt signal. I forhold til de to dyre modeller, viste testen at Nokia C2-01 har en markant bedre antenne også selvom denne telefon var testens tredjedårligste.

Gert Frølund Pedersen siger selv: ”Inden jeg begyndte at teste, var jeg overbevist om, at jeg ville se resultater, som var bedre på S3 og Iphone 5 end på forgængerne S2 og Iphone 4. Jeg kunne ikke forstå, at jeg tværtimod fik resultater, der var så meget værre

Testen viser derfor at prisen på telefonen ingen betydning har for kvaliteten af antennen, specielt ikke når telefonen med den bedste antenne sidder på en Nokia 1800 der koster 250 kr.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)