Anbefalet af: Anbefalet/Omtalt af:
tv2
ekstra-bladet
politiken
jyllands-posten
Vi støtter:
ingenco2

Dyre smartphones med dårlige antenner

Selvom topmodellerne tit er de bedste til det meste, viser en ny test nu at antennen på specielt Samsungs og Apples topmodeller er overraskende ringe.

Gert Frølud Pedersen fra Aalborg universitet er manden bag testen, der er udført på 900 MHz-frekvensen. Denne frekvens bruger teleselskaberne uden for de største byer, fordi den rækker længere og derfor kan man nøjes med et mindre antal master.

Netop uden for de største byer, hvor der er langt mellem masterne viser testen, at specielt iPhone 5 og Samsung Galaxy S3 har et dårligt signal. I forhold til de to dyre modeller, viste testen at Nokia C2-01 har en markant bedre antenne også selvom denne telefon var testens tredjedårligste.

Gert Frølund Pedersen siger selv: ”Inden jeg begyndte at teste, var jeg overbevist om, at jeg ville se resultater, som var bedre på S3 og Iphone 5 end på forgængerne S2 og Iphone 4. Jeg kunne ikke forstå, at jeg tværtimod fik resultater, der var så meget værre

Testen viser derfor at prisen på telefonen ingen betydning har for kvaliteten af antennen, specielt ikke når telefonen med den bedste antenne sidder på en Nokia 1800 der koster 250 kr.

Til toppen
Brug for hjælp?
Janus
Jeg sidder klar til at hjælpe dig!
Få hjælp til at vælge
Hej! Må jeg hjælpe dig med at finde et billigere mobilabonnement?
Hvilket mobilselskab har du i dag?
Hvor meget taletid har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Hvor meget data har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Lige et sidste spørgsmål :) Hvor meget betaler du for dit mobilabonnement per måned?
Tak for dine svar. Lad os se om det ikke er muligt for dig at spare penge på dit mobilabonnement. Jeg sender dig direkte til søgeresultatet når jeg har lavet søgningen for dig.