Køb altid originale opladere til din mobiltelefon

Opladeren til din mobiltelefon passer sammen med din telefon og derfor bør du altid holde dig til en original oplader

Hvis du har brug for en ny oplader til din mobiltelefon, så skal du altid gå efter en oplader fra producenten - altså de originale opladere, da disse er bedst for både dig og din mobil. Hvis du vil vide hvorfor, du skal investere i en dyrere men original oplader, så skal du læse med videre i artiklen.

At miste sin oplader

Alle har prøvet det - enten er opladeren gået i stykker, eller også er den blevet væk. Når du køber en mobiltelefon, så vil du altid modtage en oplader med i pakken. Denne oplader er fra mobiltelefonens producent, og er derfor en original oplader. Hvis du ikke længere har en oplader til din mobiltelefon, så skal du også ud og købe en ny. Det kan være fristende at købe en uoriginal, da disse som regel er meget billigere end de originale opladere. Dog er dette ikke en god idé, da dette hverken er godt for dig eller din mobiltelefon.

Derfor skal du ikke købe en uoriginal mobiloplader

Der kan forekomme et væld af forskellige ting, hvis du vælger at købe en uoriginal oplader til din mobiltelefon. Det kan være alt lige fra en ildebrand og stød til noget helt tredje. De originale opladere gennemgår et væld af tjeks, så de gerne skulle være sikre, før de kommer ud til forbrugerne. Der er før sket uheld også med originale opladere, men disse er meget mere sikre, end hvis du vælger at købe en uoriginal oplader. Det bliver nemlig masseproduceret hurtigt, så de kan komme ud på markedet og blive solgt, hvorfor de ikke bliver gennemgået eller gennemtjekket.

Det kan der ske med din mobiltelefon med en uoriginal mobiloplader

Udover de originale mobilopladere ikke er sikre, så er det heller ikke godt for din mobiltelefon. Hvor de originale opladere er lavet til din mobiltelefon, er de uoriginale ikke lavet til dem på samme måde. De kan ende med at overbelaste din mobil, så den ikke vil fungere optimalt. Derudover vil den sandsynligvis også oplade din mobil meget langsommere, hvorfor du skal vente i endnu længere tid for at få en fuldt opladt telefon. Det kan derfor i længden ikke betale sig at købe en uoriginal oplader. De fleste nye mobilopladere, der kommer med i pakken, har mulighed for at lynoplade din mobil, så du ikke skal vente ret længe på et batteri, der er på 100 %. Hvis du ikke har mulighed for at købe den helt samme oplader, som den du fik med i pakken, så vil den samme producent ofte have et væld af andre opladere, som du kan bruge til den samme mobiltelefon. Det er i hvert fald bedre, end hvis du går ud og investerer i en uoriginal oplader.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (December 2021 priser)