Anbefalet af: Anbefalet/Omtalt af:
tv2
ekstra-bladet
politiken
jyllands-posten
Vi støtter:
ingenco2

Hvad kan jeg gøre, hvis signalet er væk?

Har du mistet signalet på din mobiltelefon, kan der være flere forskellige årsager. Din mobiludbyders netværk, kan være nede, din telefon kan være spærret eller andet.

Du kan også opleve, at der ikke er signal når du skifter simkort. Har du lige købt ny telefon og dertilhørende simkort, skal du aktivere din telefon og indtaste pinkode, inden din telefon virker. Inden da kan din telefon godt vise ”intet signal”. Bliver den ved med det efter du har indtastet pinkode og tilsluttet telefonen, kan du prøve at genstarte den. Hvis den stadig ikke kan finde signal, skal du kontakte din mobiludbyder, da det kan være antennen på telefonen eller andet, som du som forbruger ikke kan gøre noget ved selv.

Der er en masse ting, som kan forringe dit mobilsignal, og kan resultere i, at din telefon viser ”ingen dækning”. Her kan blandt andet nævnes for mange apps. Har du rigtig mange apps på din telefon, og specielt gratis apps, kan det være med til at sluge dit signal. Som nævnt kan det også være din mobiludbyder den er gal med. Det kan være at der ikke er dækning der hvor du befinder dig, eller det kan være, at nettet er nede hos mobiludbyderen. Du vil kunne finde din mobiludbyders aktuelle driftssituation på dennes hjemmeside, så hvis det er nettet der er nede, vil du kunne se det - såfremt du har adgang til internet på anden vis naturligvis.

Intet signal kan også skyldes operativsystemet. Et operativsystem skal opdateres løbende, og hvis du ikke har opdateret længe, kan det være årsagen til, at du ikke har signal. Er du kun én opdatering bagud, burde der ikke være et problem, men hvis du er flere bagud, kan det være et forsøg værd at opdatere. Det vil i øvrigt sikre, at dine apps virker.

Hvis der er rigtigt mange brugere online på samme tid - og her snakker vi altså, rigtigt mange, så kan nettet blive overanstrengt og lukke ned. Det kan nemmest beskrives som en form for kollaps. Hvis det er tilfældet, vil dit signal komme af sig selv, når nettet ikke er lige så proppet længere. Den - muligvis, største faktor, som er grund til, at der intet signal er din fysiske position. Hvis du er meget langt fra en mast, for eksempel hvis du befinder dig i en skov eller lignende, kan din telefon miste signalet. Hvis du kører i tog, kan du også miste signalet - også hvis du er tæt på en mast. Toget er nemlig i bevægelse, og når det kører hurtigt gennem områder hvor der normalvis er signal, kan signalet forringes på grund af togets hastighed.

Som nævnt kan der altså være flere grunde til, at dit mobilsignal går. Der findes derfor ikke noget endegyldigt svar på, hvad du kan gøre når du ikke har signal, men i langt de fleste tilfælde skal du blot vente. Det er dog altid en god idé at undersøge hvorfor det ikke virker, så snart det ikke virker, så du ikke venter forgæves. Skyldes dit manglende signal afstanden til nærmeste mast, skal du selvfølgelig bare tættere på en mast, før du får signal igen.

Til toppen
Brug for hjælp?
Janus
Jeg sidder klar til at hjælpe dig!
Få hjælp til at vælge
Hej! Må jeg hjælpe dig med at finde et billigere mobilabonnement?
Hvilket mobilselskab har du i dag?
Hvor meget taletid har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Hvor meget data har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Lige et sidste spørgsmål :) Hvor meget betaler du for dit mobilabonnement per måned?
Tak for dine svar. Lad os se om det ikke er muligt for dig at spare penge på dit mobilabonnement. Jeg sender dig direkte til søgeresultatet når jeg har lavet søgningen for dig.