Mobilabonnement til dig der ikke taler så meget

Er dit mobilabonnement sammensat således at det lige netop passer overens med det behov du har for taletid?

Det rigtige valg af mobilabonnement

Hvordan vælger man det rette taleabonnement? Det er et spørgsmål, mange forbrugere sidder med. For hvordan vælger man blandt alle de muligheder der findes, hvordan undgår man at betale for meget hver eneste måned, og samtidig ikke risikerer at betale store ekstraregninger, hvis man vælger et abonnement med mindre forbrug? Det vil vi i denne artikel komme med et par gode råd til.

Hvad skal du fokusere på i dit valg af mobilabonnement?

Først og fremmest skal du finde ud af, hvor meget taletid du har brug for. Hvis du ikke er helt sikker på, hvor mange timer du egentlig taler om måneden, kan du se dit tidligere forbrug på dit mobilselskabs hjemmeside.

Hvis du er en af dem, der ikke taler så meget i telefon, har du formentlig ikke behov for et mobilabonnement med særlig meget taletid. Taler du i telefon i mindre end en time om måneden og aldrig sender sms’er, kan det formentlig godt betale sig med et forbrugstakseret abonnement. Med sådan et abonnement, betaler du udelukkende for det, du bruger og du undgår derfor at betale for meget, hvis du reelt set kun ringer under en time om måneden. Du betaler også for hver sms du sender, så det kan ikke betale sig hvis du sender mange beskeder hver måned. Bruger du meget data, men ikke ringer eller skriver så meget, skal du dog være opmærksom. I det tilfælde er det nemlig ikke sikkert at det kan betale sig, da du som udgangspunkt betaler en pris pr. MB du bruger. Et forbrugstakseret abonnement kan derfor betale sig, hvis du vitterligt bruger din telefon i meget begrænset omfang - sat i forhold til andre forbrugere.

Bruger du din telefon lidt mere, kan du med fordel købe et abonnement med en lille talepakke. Det kan være, at du vil spare lidt på økonomien og ikke bruger din telefon særlig meget, men stadig vil have muligheden. I dette tilfælde kan du sagtens finde et abonnement med lidt taletid, mulighed for sms og mms samt data. Der findes et hav af lavprisselskaber, som har god dækning. Hvis du vælger en pakke med lidt taletid, får du som regel også lidt data. Denne løsning er derfor god, hvis du ikke bruger telefonen så meget, i modsætning til hvis du ikke ringer meget, men går meget online. Hvis du bruger din telefon til at gå på nettet flere gange om dagen, streamer musik og tv, skal du have en større datapakke, men hvis du blot bruger den ind i mellem til at tjekke vejret, mails osv., kan du sagtens nøjes med 1-2-5 GB. En måde hvorpå du kan spare på dataen i dit abonnement, er at bruge WiFi når du har mulighed for det. På den måde bruger du nemlig ikke den data, der er inkluderet i dit abonnement.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)