Anbefalet af: Anbefalet/Omtalt af:
tv2
ekstra-bladet
politiken
jyllands-posten
Vi støtter:
ingenco2

Små erhvervsdrivende drager nytte af mobile betalinger

En undersøgelse fra søgevirksomheden Eniro viser, at mere end hver fjerde dansker har brugt mobilen til at betale for varer på enten et loppemarked eller madmarked. Det er særligt positivt for små virksomheder og selvstændige, fordi det bliver nemmere for dem at slutte en handel af og kan ligefrem sikre dem vækst.

Mobilbetalinger er mest populært blandt den yngre del af befolkningen. 17 procent af danskere mellem 18 og 35 år har brugt mobiltjenester som betalingsmiddel i en fysisk butik, hvor 28 procent i samme aldersgruppe har betalt for varer på et loppemarked eller madmarked.

- De mindre erhvervsdrivende på for eksempel kræmmermarkeder og nogle af de mange madmarkeder, der er skudt op rundt omkring i landet, har ikke altid en kortløsning til rådighed, og er de for eksempel kun på markedet i nogle dage, er mobilbetaling ofte langt billigere end kortterminaler, forklarer Allan Jakobsen, som er administrerende direktør for Eniro Danmark.

MobilePay sidder på tronen

Danskerne har i høj grad taget betalingsappene MobilePay og Swipp til sig, og med begge tjenester kan du overføre flere tusinde kroner om dagen. Men især MobilePay har indtaget det danske marked.

I maj måned i år kunne Danske Bank meddele, at deres app var blevet downloadet 2.600.000 millioner gange og hele 2.250.000 millioner danske brugere var registreret.

Også flere hundrede virksomheder har taget appen til sig. Du kan eksempelvis bruge MobilePay i Rema 1000, Bilka, Skoringen, Føtex, Harald Nyborg og Starbucks, og ligeledes har flere netbutikker indført tjenesten, heriblandt Matas, NiceHair.dk, Boozt og GulogGratis.dk. Det er også blevet muligt at gemme kvitteringer for dine køb på appen.

Mobilbetalinger åbner helt nye muligheder for erhvervsdrivende, og det bliver ligeledes nemmere at handle, både for køber og sælger. Mobilbetalinger skubber gang i væksten, og kunderne har altid penge på lommen. Det giver også anledning til flere impulskøb - hvilket jo kan være både godt og skidt.

Til toppen
Brug for hjælp?
Janus
Jeg sidder klar til at hjælpe dig!
Få hjælp til at vælge
Hej! Må jeg hjælpe dig med at finde et billigere mobilabonnement?
Hvilket mobilselskab har du i dag?
Hvor meget taletid har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Hvor meget data har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Lige et sidste spørgsmål :) Hvor meget betaler du for dit mobilabonnement per måned?
Tak for dine svar. Lad os se om det ikke er muligt for dig at spare penge på dit mobilabonnement. Jeg sender dig direkte til søgeresultatet når jeg har lavet søgningen for dig.