Små erhvervsdrivende drager nytte af mobile betalinger

Du har muligvis prøvet at stå på et loppemarked eller deltage i et offentligt arrangement, hvor du pludselig opdager, at du har glemt kontanter, og der er ingen, der tager imod betalingskort. Mange har heldigvis fået øjnene op for mobile overførsler - ikke kun privatpersoner, men det er også blevet temmelig udbredt blandt erhvervsfolk.

En undersøgelse fra søgevirksomheden Eniro viser, at mere end hver fjerde dansker har brugt mobilen til at betale for varer på enten et loppemarked eller madmarked. Det er særligt positivt for små virksomheder og selvstændige, fordi det bliver nemmere for dem at slutte en handel af og kan ligefrem sikre dem vækst.

Mobilbetalinger er mest populært blandt den yngre del af befolkningen. 17 procent af danskere mellem 18 og 35 år har brugt mobiltjenester som betalingsmiddel i en fysisk butik, hvor 28 procent i samme aldersgruppe har betalt for varer på et loppemarked eller madmarked.

- De mindre erhvervsdrivende på for eksempel kræmmermarkeder og nogle af de mange madmarkeder, der er skudt op rundt omkring i landet, har ikke altid en kortløsning til rådighed, og er de for eksempel kun på markedet i nogle dage, er mobilbetaling ofte langt billigere end kortterminaler, forklarer Allan Jakobsen, som er administrerende direktør for Eniro Danmark.

MobilePay sidder på tronen

Danskerne har i høj grad taget betalingsappene MobilePay og Swipp til sig, og med begge tjenester kan du overføre flere tusinde kroner om dagen. Men især MobilePay har indtaget det danske marked.

I maj måned i år kunne Danske Bank meddele, at deres app var blevet downloadet 2.600.000 millioner gange og hele 2.250.000 millioner danske brugere var registreret.

Også flere hundrede virksomheder har taget appen til sig. Du kan eksempelvis bruge MobilePay i Rema 1000, Bilka, Skoringen, Føtex, Harald Nyborg og Starbucks, og ligeledes har flere netbutikker indført tjenesten, heriblandt Matas, NiceHair.dk, Boozt og GulogGratis.dk. Det er også blevet muligt at gemme kvitteringer for dine køb på appen.

Mobilbetalinger åbner helt nye muligheder for erhvervsdrivende, og det bliver ligeledes nemmere at handle, både for køber og sælger. Mobilbetalinger skubber gang i væksten, og kunderne har altid penge på lommen. Det giver også anledning til flere impulskøb - hvilket jo kan være både godt og skidt.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (December 2021 priser)