Mobilpakke til teenageren

Hvordan finder du det rigtige mobilabonnement og hvilket er det rigtige for teenageren?

De fleste forbrugere kan have svært ved at finde ud af, hvordan de finder det helt rigtige mobilabonnement. Eftersom der findes så mange mobilselskaber i Danmark, kan det være uigennemskueligt hvilket selskab og abonnement, der har lige præcis det, den enkelte skal bruge.

Der er forskel på, hvad abonnementet skal bruges til, er det eksempelvis til teenageren, som skal have sit første mobilabonnement eller til den lille familie, som vil samle abonnementer et sted? Så er det ofte forskellige løsninger, der skal bruges.

Her kommer en kort samling over hvilke overvejelser, der er relevante at gøre sig, hvis man er teenager eller forældre til en teenager, som skal finde abonnementet.

Teenageren

Som regel bruger teenagere beskeder rigtig meget, men i de fleste abonnementer er der faktisk fri sms og mms, så her er der ikke de helt store overvejelser at gøre sig. Data er derimod mere relevant at forholde sig til. De fleste teenagere brugere data til at tjekke sociale medier, høre musik og streame videoer. Rigtig mange mobilabonnementer har meget mere data inkluderet, end hvad der reelt bliver brugt. En tommelfingerregel er, at en times streaming af video tager en halv GB, og en times streaming af musik tager omkring 0,2 GB. Ud fra det, kan man hurtigt regne ud hvor meget data, man forventer at bruge. Udover det, er der sociale medier, som sjældent tager mere end 1-2 GB. Med den mængde kan man sagtens surfe flere timer på sociale medier og tjekke nyheder. Herudover tager det selvfølgelig også data når der hentes apps eller de hentede apps bruges. Så det er også en god idé at vurdere, hvor mange apps der hentes og hvor ofte de bruges. For de fleste teenagere er det nok med omkring 5 GB højst. En god idé er i øvrigt at bruge WiFi når det er tilgængeligt, for eksempel derhjemme eller på skolen. På den måde kan man let spare på datamængden i abonnementet.

I forhold til telefoni har rigtig mange abonnementer mange timers tale. Her det nødvendigvis en rigtig god idé at vurdere hvor meget man egentlig taler i telefon. Der er forskel på hvem der skal bruge abonnementet; nogle kan bedst lide at sende beskeder til hinanden, mens andre foretager opkald i stedet. Herudover er der nogle som bruger mange timer på at tale i telefon med vennerne. Bruges der lang tid på at sludre med vennerne, kan det være en fordel at købe et abonnement med fri tale. De koster sjældent meget mere end de andre. Men er det ikke nødvendigt, er der selvfølgelig noget at spare, hvis man vælger et abonnement med ingen eller få timers tale.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)