Mobilpriserne i Danmark stiger fortsat

Endnu flere mobilselskaber har valgt at hæve mobilpriserne. Det sker efter, at syv teleselskaber helt fjerner deres billigste abonnementer.

Prisstigningerne er derfor langt bredere end det hidtil var påagtet. Det kommer efter, at hele syv teleselskaber har valgt at fjerne deres billigste abonnementer til under 100 kr. om måneden.

Det er specielt de TDC-ejede selskaber, heriblandt Telmore, YouSee og Fullrate, men også Telia og Telias Call Me, samt DLG og Telenor, har alle mellem august og oktober fjernet de billigste abonementer. Det betyder at priserne på bunden stiger, og det derfor angiveligt snart er slut, med de helt billige mobilabonnementer.

Det kommer i lyset af den ti år lange mobilpriskrig i Danmark, som har kostet mange af teleselskaberne milliarder. Tiden er derfor kommet til, at selskaberne forsøger at forbedre deres økonomi. Det gør de ved at fjerne de billigste mobilabonnementer, tilføje ekstra i de næstbilligste, og på den måde lokke danskerne til at købe lidt eksta, men også lidt dyrere.

Gennemsnitsprisen er steget

En generel prisstigning betyder da også, at gennemsnitsprisen hos udbyderne stiger. For de 11 største teleselskaber her hjemme er gennemsnitsprisen da også steget, som en modreaktion til den længervarende hårde konkurrence. Det har betydet at gennemsnitsprisen der før på de billigste mobilabonnementer var 99 kr. om måneden, nu er oppe på 109 kr. om måneden.

Lidt overraskende må det siges, at også 3's Oister gik med op, så deres billigste mobilabonnement til 79 kr. om måneden, nu koster 89 kr. om måneden, men dog med ekstra tillæg i pakken.

For langt de fleste teleselskaber er det gratis at lægge mere indhold i mobilpakkerne, da langt de færreste danskere, kan nå at anvende den data eller taletid de har til rådighed.

Nej til fusion af Telia og Telenor

Bekendt er det, at det netop var mobilpriskrigen, der fik Telia og Telenor til at fusionere i Danmark, men at EU-Kommissionen dengang sagde stop af frygt for, at priserne generelt ville stige. EU-Kommissionen så det nemlig som en mulighed, da Telia og Telenor derefter ville blive lige så store tilsammen som TDC. Det ville nedsætte konkurrencen, og derefter få priserne i landet til at stige.

Problemet er så nu, at priserne alligevel stiger, hvilket EU-Kommissionen ikke har kunnet forudse, men måske burde. TDC der sidder på mobilmarkedet med cirka 40 procent, Telenor med 24 procent, Telia med 18 procent, og 3 med cirka 13 procent, samt andre selskaber på cirka 0,8 procent, ser derfor ud til, at kunne vente en større indtægt ved næste årsregnskab.

Ifølge Samlinos undersøgelse, beskrevet i Berlingske Business, er det mobilabonnement hvor man kan få mest tale for under 100 kr. om måneden, hos det Telenor-ejede CBB, med fri tale, 12 GB data, for 99 kr. om måneden.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)