Netværk og mobilmaster

Mange forskellige mobilselskaber bruger hinandens netværk og derfor skal du se dig for inden du skifter mobilabonnement hvis det er pga. dårligt signal

Er der forskel på mobilselskabernes netværk?

I Danmark er der et hav af forskellige mobilselskaber. De fleste forbrugere kender til flere, og har endda måske benyttet sig af forskellige udbydere, men det er ikke sikkert at vi vælger lige præcis den udbyder, som giver det bedste tilbud. Årsagen er, at mange udbydere ofte skifter deres tilbud ud som en del af konkurrencen mod de andre selskaber. Derfor kan der også være stor variation på priserne hos de forskellige udbydere. Netop fordi der er så mange forskelige udbydere, er det de færreste af os, der gider undersøge alle priserne på alle mobilabonnementer, som alle mobilselskaberne har, det vil tage alt for lang tid. Det kan derfor være en god idé at vurdere hvad telefonen skal bruges til. For de fleste, hvis ikke alle, er dækningen vigtig. Det er den fordi telefonen ganske enkelt ikke virker, hvis der ikke er et signal - den kan nemlig ikke gå på nettet så. Det betyder at hvis der intet signal er, kan man hverken ringe, sende beskeder eller tjekke mails eller sociale medier. Man kan naturligvis bruge telefonen alligevel, men ikke hvis den skal online. Heldigvis er der rimelig god dækning overalt i Danmark, det er bare forskelligt hvilket selskab, der dækker områderne. Nogle dækker rigtig fint i byområder - Storkøbenhavn, men andre har bedre dækning i områder, der ikke er lige så beboede. Når du skal vælge mobiludbyder, er det derfor en rigtig god idé at starte med at undersøge hvilke selskaber, der dækker godt i dit område. På den måde bliver antallet af abonnementer, du behøver at undersøge mindsket markant. Herudover er der i Danmark tre overordnede operatører, som ejer alle masterne i landet. De resterende mobiludbydere benytter sig af en af disse tre store netværks master. På alle mobilselskabers hjemmeside er det opgivet hvilket netværk, der benyttes. Herudover kan du også finde et dækningskort på de enkelte selskabers hjemmeside. På den måde kan du let få et overblik over hvilket selskab, der dækker bedst i dit område. Du kan eventuelt også tale med naboen eller andre i området, om de har erfaringer med forskellige selskaber.

Eftersom de fleste selskaber bruger hinandens netværk, nytter det derfor ikke noget at skifte fra et selskab til et andet, hvis de bruger samme netværk. Så vil der nemlig ikke være forskel på signalet.

De store selskaber, der omtales er Telia/Telenor, TDC og 3. Telia og Telenor deler 3G og 4G signaler. Det betyder at datagangen er fuldstændig identisk. 3 og TDC har også deres egne netværk. Det er værd at bide mærke i, at det ikke er sikkert at du kan bruge 4G, selvom det indgår i dit mobilabonnement. Det afhænger nemlig også af om det er muligt i det område, du bor i. Når du har adgang til 4G, vil du som regel også have adgang til 3G, men ikke nødvendigvis omvendt. Telia og Telenors netværk bliver brugt af Call me , Mit tele, Bibob, CBB og OK Mobil. TDCs netværk bliver brugt af Fullrate, YouSee Mobil, Telmore og Stofa. 3s netværk bliver brugt af Zenji og Oister. Har du eksempelvis 3 som udbyder og vil skifte på grund af dårligt signal, nytter det derfor ikke noget at skifte til Zenji eller Oister

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)