Taletid
Data
Valgmuligheder
Netværk
Anmeldelser

Blog på mp.dk

Nye mobilpakker er måske fremtiden

Europa er klar til at droppe mobilpakkerne, men er danmark?Flere og flere udskifter deres gamle telefoner med almindeligt tastatur, til smartphones med apps. Derfor er flere af de store teleselskaber i europa også begyndt at udskifte de traditionelle mobilpakker med sms og tale, til regulære datapakker. Dette sker fordi der er kommet nye apps som f.eks. skype der bruger VoIP, som man skal være koblet til internettet for at bruge. iMessage fra Apple er et godt eksempel på en funktion der i fremtiden kommer til at erstatte sms’en.


Direktør Jakob Willer fra Telekommunikationsindustrien i Danmark siger følgende til Computerworld: ” Datatjenesterne er en udfordring for de nuværende forretningsmodeller, og det er selvfølgelig ikke en udvikling, der skal modarbejdes, men det er klart en udfordring, at tingene kan koges ned til rene datatjenester”


I store dele af Europa er telekommunikationsindustri GSMAallerede i gang med at standardisere de nye tjenester, så folk med forskellige abonnementer kan kommunikere med hinanden.


Danmark vil ifølge Jakob Willer ikke følge i Europas fodspor, da han mener at det ikke er branchen, men de enkelte teleselskabers valg om de vil udskifte de nuværende mobilpakker til rene datapakker.

Til toppen