Anbefalet af: Anbefalet/Omtalt af:
tv2
ekstra-bladet
politiken
jyllands-posten
Vi støtter:
ingenco2

Pas på hvis du bruger et Wi-Fi-netværk på ferien eller i udlandet

Netværk i udlandet

Hvis du tager din mobiltelefon med på ferien og vælger at gå på nettet, så er det ofte nemt blot at tilkoble sig et Wi-Fi-netværk på hotellet, på en restaurant eller på en café. Men rent faktisk så skal du være opmærksom på flere ting, hvis du vælger at koble dig til et Wi-Fi-netværk i udlandet. Mange eksperter forklarer nemlig, at man skal være klar over, at der ofte findes falske netværk, der blot er ude på at få fat i al ens dato.

Det skal du være opmærksom på

Udover at være forsigtig med, hvad for nogle netværk, du vælger at gå på, så er der rent faktisk nogle ting, som du kan gøre for at forbedre din digitale sikkerhed. Disse ting er følgende:  - Log aldrig ind på din bank, dine sociale medier eller din e-mail, hvis du gør brug af et åbent netværk i udlandet.  - Du skal sørge for, at du altid holder alle dine enheder opdateret med alle de sikkerhedsopdateringer, der er nye.  - Sørg for, at du altid har en backup af alle dine vigtigste data.  - Sørg for, at du altid har din enhed i hånden. Du skal derfor aldrig efterlade den på dit bord på restauranten med videre.  - Find ud af, om du skal gøre brug af en VPN-tjeneste. Dette er især en god idé, hvis du ikke ønsker at efterlade nogle former for digitale fodspor. 

Brug dette internet i udlandet

Hvis du har brug for at komme på internettet via din mobil, når du er i udlandet, så anbefales det, at du logger på et internet med en kode. Det kan eksempelvis være, at du bor på et hotel, hvor du har brug for en kode, før du kan logge ind. Dette er bedre, end hvis du blot bruger internet, hvor alle har adgang til det, eller hvor selve adgangskoden står et sted, så alle kan se den.  Flere eksperter siger dog også, at du sagtens kan gå på et Wi-Fi-netværk med en åben adgang, så længe du ikke foretager dig noget, som andre ikke skal have adgang til. Hvis du blot skal læse nyheder, se en video eller lignende, så er det ikke noget, der kan skade i forhold til, hvis du logger ind på din netbank eller dine sociale medier. 

Mobildata i udlandet

Du kan også vælge at gøre brug af din egen mobildata i udlandet. I dag har rigtig mange teleselskaber gjort det muligt, at du kan surfe rundt på internettet uden at betale en dyr mobilregning, når du kommer hjem. Det er dog vigtigt, at du finder ud af, om dette er inkluderet i dit mobilabonnement, inden du tager afsted.

Til toppen
Brug for hjælp?
Janus
Jeg sidder klar til at hjælpe dig!
Få hjælp til at vælge
Hej! Må jeg hjælpe dig med at finde et billigere mobilabonnement?
Hvilket mobilselskab har du i dag?
Hvor meget taletid har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Hvor meget data har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Lige et sidste spørgsmål :) Hvor meget betaler du for dit mobilabonnement per måned?
Tak for dine svar. Lad os se om det ikke er muligt for dig at spare penge på dit mobilabonnement. Jeg sender dig direkte til søgeresultatet når jeg har lavet søgningen for dig.