Lån penge til sommerferien

Når sommerferien rammer Danmark, vælger rigtig mange danskere at drage afsted på ferie. Ferien betyder meget for de fleste, fordi man virkelig får nydt hinandens selskab, når alle har fri.

Når sommerferien rammer Danmark, vælger rigtig mange danskere at drage afsted på ferie. Ferien betyder meget for de fleste, fordi man virkelig får nydt hinandens selskab, når alle har fri. Samtidig betyder det meget for børn, da de fleste børnefamilier i løbet af sommeren tager på ferie på den ene eller anden måde. Desværre er ferie en dyr fornøjelse, og prisen løber hurtigt op, når man både skal tage højde for fly, hotel, aktiviteter, souvenirs, shopping, drikkepenge osv. Derfor kræver en god sommerferie altså en del opsparing på forhånd, og afhængig af hvor stor en familie man har, bør man starte i ret god tid med ferieopsparingen. Heldigvis er der dog i dag en helt masse alternativer, hvis man er en af dem, som ikke har fået sparet op i løbet af året, men som stadig ikke vil gå glip af den kvalitetstid, som sommerferien som regel bidrager med.

Lånemuligheder til finansiering af sommerferien

Der findes en del forskellige muligheder, hvorpå man kan finansiere sin sommerferie via lån. Under de mest almindelige lån i øjeblikket hører blandt andet:

  • Almindelige forbrugslån: denne type lån dækker over de traditionelle forbrugslån, som man for eksempel kan optage i banken eller online, hvis det skal være endnu hurtigere. Det fungerer helt traditionelt ved, at du låner et bestemt beløb, som du så løbende betaler tilbage, samtidig med at du betaler de afdrag og renter, som lånet selvfølgelig kræver. Det er altså fordelagtigt, fordi man kan betale lånet af over længere tid, samt fordi du ofte har mulighed for at låne et rimelig stort beløb. Det kan resultere i en ret eksotisk feriedestination. Til gengæld er det træls at skulle betale renter og afdrag af lånet i længere tid, samtidig med at der så igen går lang tid, før man kan begynde at spare op til sin næste ferie.
  • Lån hos rejsebureauerne: denne type lån minder meget om de traditionelle forbrugslån i banken og lignende udbydere, men finansieringen af lånet sker dog her gennem rejsebureauet. Hvorvidt denne type lån er fordelagtig for forbrugeren eller ej varierer meget. Hos nogle af rejsebureauerne er det gratis at få rejsen finansieret, mens det andre steder er en del dyrere. Her kan det være så meget dyrere, at det bedre kan betale sig at optage et forbrugslån et andet sted for at finansiere rejsen. Man skal derfor undersøge lånet via rejsebureauet grundigt, inden man kaster sig ud i det.
  • Kviklån: denne type lån giver hurtig adgang til pengene, men det drejer sig som ofte ikke om så store beløb, og så har man som regel ikke mere end 30 dage til at betale dem tilbage. Hvis man ikke overholder den tidsfrist, kan det godt gå hen og blive meget dyrt. Derfor skal man oftest kun gøre det, hvis man på forhånd ved, at man kort tid efter kommer til at tjene de penge, så man kan få afviklet lånet. Dette lån er altså fordelagtigt, fordi det er så tilgængeligt og nogle steder tilmed gratis ved første lån. Det er dog en stor ulempe, at det kan blive voldsomt dyrt, hvis man ikke formår at betale pengene tilbage inden tidsfristen er udløbet.

Hvilken af de tre typer lån man skal optage, afhænger af ens økonomiske situation. Om ikke andet er der rig mulighed for at få finansieret sin sommerferie via de mange forskellige lån.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)