Nyt år - Sådan vil vi bruget nettet i 2016

Mobilen er ved at være den primære platform til internettet. Læs med om hvad dette betyder i praksis, for 2016.

Mobilen er godt på vej til, at blive den primære platform når det handler om internetadgang. Dette har fået stor betydning for vores handel, men det vil også have stor betydnng for hvordan der reklameres og annonceres i de kommende år. Læs med her, og se hvad det vil betyde i praksis for 2016.

It-analysehuset IDC har foretaget en undersøgelse der viser hvordan internettet over de kommende år, her specielt for næste år 2016, vil blive anvendt. De forudser dog også, at der stadig vil være masser af plads til nye brugere af internettet.

De forudser blandt andet, at der i slutningen af næste år, vil være hele 3,2 milliarder mennesker på nettet. Dette svare til godt 45 procent af klodens samlede befolkning. Af disse mennesker, forudser IDC ligeledes, at to milliarder af disse brugere, vil anvende internettet fra deres mobile enheder.

Nye metoder skal der til

Hvis internettet fortsat skal brede sig på kloden, forudser analysehuset dog, at der foreligger en mere dyster fremtid. For selskabet forudser, at væksten for antallet af internetbrugere frem mod 2020, kun vil stige med blot 2 procent om årdet, hvis ikke der kommer nye metoder til. De metoder skal være fokuseret på at sprede internettet til de resterende fire milliarder mennesker, der er potentielle brugere.

Til de nye metoder, er blandt andet Google, Facebook, og SpaceX allerede godt igang. Disse firmaer er også nogle af dem, som IDC nævner der kan medvirke til fornyelse og udspredningen af internettet. Dette skyldes blandt andet forsøgene fra Google, Facebook og SpaceX med højtflyvende balloner, fly og satelitter, som er nogle nye eksempler på metoder hvorpå internettet kan spredes.

Specielt det afrikanske kontinent har potentiale til udbredelse af internettet. Det er dog endnu usikkert om netop ovenstående metoder, kan være med til at udbrede internettet på dette kontinet.

Mobilen bliver vejen til internettet

Udover at udbredelsen af internettet fortsat er intakt, er den anden tendens, at mobilen bliver den førende platform for brugerne. IDC forudser at mobilen bliver anvendt i langt højere grad til at surfe på, end frem for at ringe og skive SMS osv.

Fra IDC, Scott Strawn, udtaler han i en pressemeddelelse således, "I løbet af de næste fem år kommer antallet af mennesker, som udelukkende bruger mobile enheder til at komme på nettet, vil stige med 25 procent per år."

Tiden vi bruger på internettet spår IDC ligeledes vil komme til at stige de kommende år. Dette vil komme til at betyde en eksplosiv vækst i handel online, og her via mobilen samt mobile annoncer, forudser IDC på baggrund af deres tal.

Tendensen viser altså, at flere og flere af os kommer til at handle via nettet. I dag bruger mere end to milliarder af os e-mail, læser nyheder på nettet. Dertil bruger mere end en milliard af os netbank, streamer musik, og leder efter nyt arbejde via vores netværk på mobiltelefonen.

Det ser altså lovende ud de kommende år for internettet via mobiltelefonen.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (December 2021 priser)