Anbefalet af: Anbefalet/Omtalt af:
tv2
ekstra-bladet
politiken
jyllands-posten
Vi støtter:
ingenco2

Sådan undgår du virus på din smartphone

Hvis du surfer rundt på internettet med din smartphone, kan du hurtigt komme til at klikke ind på en uhensigtsmæssig side, der kan give dig din telefon en virus. Sådan hvordan undgår du virusser? Få svaret her!

Smartphones og sikkerhed

I dag ejer de fleste en smartphone. I og med en smartphone kan bruges til at søge på internettet, er vi alle informeret om de forholdsregler, som bør tages. Dog er det ikke altid lige nemt at gennemskue, hvad der kan være fup - og hvad der er reelt. Der findes et utal af metoder, hvor din smartphone kan fange en virus. Disse giver forskellige former for skader, men det optimale er selvfølgelig at undgå dem alle så godt som muligt. De mest almindelige virusser er: Adware, Malware og Spyware.

Adware

En Adware virus betyder, som navnet også antyder, at din smartphone vil vise reklamer, når du mindst venter det. Det kan være svært at finde denne virus, da den ofte er forklædt som et program eller en fil. Selvom denne virus ikke er den værste, så kan den stadig være irriterende og skabe problemer på din smartphone.

Malware

Malware er en rigtig slem virus, og noget du for alt i verden vil undgå. Ofte er denne virus fokuseret på at tage kontrollen og skaffe private oplysninger. Dette kan skade din smartphone utroligt meget, så vidst først du har fået en Malware virus, kan det blive rigtig slemt.

Spyware

Spyware betyder, at oplysninger om dig og din adfærd på internettet, vil blive samlet i et enkelt program. Dette kan bruges til at sælge oplysninger om dig til selskaber eller lignende. Udover at det kan skade din smartphone, så er det ikke rart at oplysninger om dig og din adfærd bliver solgt videre uden din samtykke.

Sådan finder du ud af om din smartphone er ramt af virus

Der findes en masse forskellige ting, som du kan holde øje med for at tjekke om din smartphone er ramt af en virus. Hvis du oplever et stigende antal af reklamer, stigning af dit dataforbrug, en langsom smartphone, mærkelige applikationer eller en stigning i din mobilregning uden yderligere forklaring, kan dette meget vel være på grund af en virus. Selvfølgelig kan der også være andre grunde til disse ting, men det er værd at holde øje med, hvis du vil undgå virusser på din smartphone.

Husk at have anti-virus programmer på din smartphone

For at komme virus til livs på din smartphone, skal du installere et anti-virus program. Dette er godt at gøre allerede fra dag et, når du køber den. Der findes forskellige programmer til både Android og iOs telefoner, så det er derfor værd at søge rundt på internettet for at finde de bedste programmer til din telefon. Du kan sagtens finde et gratis anti-virus program. Så der er ingen grund til at lade vær med at anskaffe sig et. Dette kan i hvert fald hjælpe dig langt hen af vejen til at undgå virus på din smartphone.

Til toppen
Brug for hjælp?
Janus
Jeg sidder klar til at hjælpe dig!
Få hjælp til at vælge
Hej! Må jeg hjælpe dig med at finde et billigere mobilabonnement?
Hvilket mobilselskab har du i dag?
Hvor meget taletid har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Hvor meget data har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Lige et sidste spørgsmål :) Hvor meget betaler du for dit mobilabonnement per måned?
Tak for dine svar. Lad os se om det ikke er muligt for dig at spare penge på dit mobilabonnement. Jeg sender dig direkte til søgeresultatet når jeg har lavet søgningen for dig.