Sikkerhedsekspert: Windows Phone 8 er det sikreste styresystem

Sikkerhedsekspert udtaler at Windows Phone 8 er det sikreste styresystem, mens Android er det mest udsatte.

Sikkerhedsfirmaet F-secure har testet forskellige mobilstyresystemer, og Mikko Hypponen der er sikkerhedsekspert hos det pågældende firma, har udtalt til magasinet The Inquirer, at Windows Phone 8 er det sikreste mobile styresystem lige nu.

At de netop udpeger Windows Phone 8 som det sikreste, er fordi de endnu ikke har stødt på noget malware rettet mod styresystemet. Grunden til at der ikke findes, eller ikke er set noget malware, er nok hovedsageligt på grund af styresystemets korte levetid i forhold til de andre systemer. Dog mener Mikko Hypponen også, at Microsofts kontrol over de apps der havner i markedspladsen, har noget at sige.

Mikko Hypponen udtaler også at man ser på Android som det mest udsatte styresystem, hvilket dog skyldes 3. parts appstores, der i modsætning til Googles egen appstore, Google Play, ikke har særlig meget kontrol .

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)