Skal jeg give en mobil i julegave

Juleaften nærmer sig med hastige skridt og gaven kunne sagtens være en mobiltelefon

Vi er kun lidt over en uge fra juleaften, så har du fået styr på dine julegaver endnu

Hvis ikke, så kan du overveje, om du skal give en mobiltelefon i julegave, eller om du blot skal finde noget andet. I denne artikel kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du vælger at glæde en med en mobiltelefon under juletræet.

Juleaften og mobiltelefoner som gave

Der er mange holdninger til, hvorvidt det er en god idé eller ej at give en mobiltelefon som julegave. Mens nogle mener, at det er den værste idé i verdenen, så mener andre, at det skam er en rigtig god idé. Det kan faktisk være begge del, hvis du ikke gør forarbejdet, før du vælger at smide penge efter en mobiltelefon, som du kan putte under juletræet. Vi har derfor fundet de ting, som du skal overveje samt være opmærksom på, hvis du er fast besluttet på at give din bror, søster, far eller mor en mobiltelefon i julegave.

Mobiltelefon med eller uden et mobilabonnement?

I dag kan du vælge at købe en mobiltelefon både med eller uden et mobilabonnement. Det betyder, at du skal tage stilling til, om du ønsker en købe en telefon med et mobilabonnement eller uden et mobilabonnement. Hvis du vælger at købe en mobiltelefon uden et mobilabonnement, så skal du betale for hele telefonen med det samme – sørg derfor for, at du har penge nok til det, hvis det er en dyr telefon. Hvis du køber mobiltelefonen med et mobilabonnement inkluderet, så skal du afbetale løbende på dette beløb hver måned. Find derfor ud af, hvad der er bedst for dig, samt om du kan finde et mobilabonnement, som den anden person vil blive glad for.

Et gavekort kan være en anden mulighed

Hvis du er usikker på ovenstående, så kan det være en fordel at give et gavekort til en mobiltelefon i stedet for at købe selve telefonen. Dette kan gøre processen for dig meget nemmere, da du herved ikke skal tage stilling til noget som helst vedrørende mobiltelefonen.

Vær opmærksom på gebyrer, bindingsperiode m.m.

Hvis du vælger at købe mobiltelefonen med et mobilabonnement, fordi du har tjek på det hele, så skal du dog også lige huske at læse alt det med småt samt tjekke, om der er nogle ekstra omkostninger i form af gebyrer for noget som helst. Desuden skal du altid tjekke, om du kan gå med til bindingsperioden (der vil typisk være en bindingsperiode, når du køber en mobiltelefon med et mobilabonnement på afbetaling), samt hvor lang opsigelsesperioden er.

Hvis du sørger for at være opmærksom på og overveje disse faktorer, så er du godt på vej til at finde ud af, om det er en god idé for dig eller ej at pakke en mobiltelefon ind og putte den under juletræet i år.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)