Slip for virus på din Android eller iPhone

Virus på mobilen bliver et større og større problem, men hvad kan du gøre for at konstatere et evt. problem og derefter afhjælpe det?

Defleste ved, hvad de skal gøre for at undgå en virus på deres computer. Men hvad er forholdsreglerne, når det kommer til mobiltelefoner, og kan man overhovedet få en virus på disse? Få svaret i denne artikel!

Virus på mobiltelefoner

Det er skam helt muligt at få en virus på enten sin iPhone eller Android-telefon. Derfor er der, lige så vel som på sin computer, nogle forholdsregler man skal tage. I dag er der flere og flere, der får hacket deres telefoner via en virus. Dog er det ikke noget, som vi særlig tit hører om, hvorfor mange ikke rigtig passer på eller tænker over det. Der findes flere forskellige måder, hvorpå din iPhone eller Android kan blive angrebet af en virus (som der også findes et væld af forskellige af). De tre mest typiske former for angreb af virus er Adware, Spyware og Malware.

Sådan finder du ud af om din smartphone har en virus

Der findes flere forskellige tegn på, at din smartphone har fået en virus. Dog er det ikke alle tegn, som vi nævner her i artiklen, hvorfor der derfor godt kan være andre. Derudover kan du heller ikke altid regne med, at din smartphone vil vise et af disse tegn, hvorfor du ikke altid kan vide, om din smartphone har fået en virus eller ej. De mest typiske tegn, der viser, at din smartphone har fået en virus er:

  • Reklamer der hele tiden kommer frem
  • Hvis din telefon er blevet langsommere
  • Regninger der er højere end normalt
  • Apps der bare kommer frem på telefonen

Disse fire tegn er gode indikationer på, at der er noget galt. Det kan sagtens være en virus, hvorfor du skal holde øje med dette. Som tommelfingerregel er det vigtigt at holde øje med ting, der virker underlige, da dette kan være en tegn på, at din telefon har fået en virus.

Sådan kommer du af med en virus igen

Det er altid godt at installere et antivirusprogram på din smartphone, lige når du har fået eller købt den. Disse kan hjælpe dig med at undgå flere forskellige former for virusangreb. Hvis du allerede har en virus, er der programmer, der kan hjælpe dig med at komme af med den igen. Det er forskelligt, hvad for nogle programmer som du kan bruge afhængig af, om du har en iPhone, en Android eller noget helt tredje.

Helt generelt er det bedst blot at undgå virusser, hvorfor du skal tænke over, hvad du laver på din telefon. Du får nemlig som regel en virus på baggrund af, hvordan og hvad du har brugt din smartphone til. Først og fremmest er det vigtigt altid at have et password, så alle ikke har adgang til din telefon. Derudover skal du ikke åbne ukendte e-mails samt undgå hjemmesider der virker mærkelige.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)