TV2, Penge & Privatøkonomi, Jyllandsposten, Ekstra Bladet, Alt om Data, Metroexpress
mp.dk - mobilpriser på nettet
Angiv søgekriterier
0 min.
Fri tale
0 MB
Fri data
Fri SMS/MMS
Fri SMS/MMS
closecheck
4G hastighed
4G hastighed
closecheck
Gratis oprettelse
Gratis oprettelse
closecheck
Ingen binding
Ingen binding
closecheck
Musik
Musik tjeneste
closecheck
Streaming tjeneste
Streaming tjeneste
closecheck
Online magasiner
Online magasiner
closecheck
Udlandstelefoni
Fordele i udland
closecheck
Skrevet d. 16/04-2018
Spar penge i hverdagen

Spar penge i hverdagen

Der kan være mange penge at spare, hvis man får et overblik over sin økonomi. Både de faste og variable udgifter kan være rigtig høje, og derfor er det bedste råd at skabe overblik. Små justeringer i hverdagen kan virkelig gavne pengepungen.

Overblik over faste udgifter

Det første man bør gøre, hvis man gerne vil spare penge i hverdagen, er, at lægge et budget. Et budget vil give overblik over økonomien, og de udgifter man har. Et buget vil gøre det overskueligt og tydeligt, hvor pengene forsvinder hen, og derudfra vil man kunne undersøge, om der er nogle udgifter, der kan være lavere. Måske har man en dyr forsikring, der er billigere et andet sted, eller måske er det muligt at få et billigere abonnement til mobilen. Forsikringer er eksempelvis en stor post i et budget, og derfor kan det være økonomisk fordelagtigt at undersøge muligheden for en billigere og måske bedre forsikring hos et andet selskab. Det samme gælder mobilabonnementer. Det kan være en god ide at undersøge, hvorvidt der findes et billigere abonnement, der passer bedre til ens forbrug. Måske har man mere data end nødvendigt, eller måske medfølger streamingtjenester man ikke bruger.      

Variable udgifter  

Der er også penge at hente i det daglige forbrug, der blandt andet går til mad, tøj, møbler og andre fornøjelser. Der er flere løsninger, hvis der skal spares penge på mad. Man kan lave større portioner ad gangen, så man har mad til flere dage. Enten dagen efter eller til en dag, hvor det skal være nemt. En andens løsning er, at man laver en madplan, da det kan sikre mindre madspild og færre dyre impulskøb. Og netop impulskøb er et andet sted, man kan spare penge, da det hurtigt kan løbe op i flere tusind kroner om året.
En gang imellem er det nødvendigt med noget nyt tøj, en ny cykel eller nogle nye møbler. Hvis man vælger at købe disse ting brugt er det ofte, at det er muligt at få det til en lavere pris, end hvis man vælger at købe det for nyt. Derfor er genbrug også en nem måde at spare penge på i hverdagen.

Godt tip: Download denne valutaomregner til din chrome browser og så kan du også hurtigt omregne valuta når du browser udenlandske hjemmesider.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk