Anbefalet af: Anbefalet/Omtalt af:
tv2
ekstra-bladet
politiken
jyllands-posten
Vi støtter:
ingenco2

Er du studerende - Så skynd dig at melde dig ind i en gratis A-kasse

Som studerende gør du dig sikkert mange overvejelser om fremtiden. Hvordan skal du begå dig som håbefuld jobsøgende, når du med en uddannelse i rygsækken kommer ud på den anden side? Hvordan ser arbejdsmarkedet ud - er der jobs at få? Har du kvalifikationerne til at hamle op med andre kompetente kandidater i en ansættelsesproces? Spørgsmålene står i kø, og mange af dem forbliver ubesvarede, indtil virkeligheden melder sig. Når den tid kommer, er du trods alt selv herre over, hvorvidt du er sikret økonomisk.

Det er gratis for studerende at være medlem af en A-kasse, og det giver en tryghed, da du dermed er berettiget til at modtage dagpenge som nyuddannet. Når du forlader studieboblen, så bevæger du dig ud på gyngende grund, for de attraktive jobs hænger ikke på træerne, og det er uvist, hvor lang tid, der går, før du kommer i arbejde. En ting er sikkert: Du kan ikke fokusere på at score drømmejobbet, hvis økonomiske udfordringer vokser dig over hovedet.

Mange studerende oplever, at det kan være svært at få SU’en til at række til en hel måned, når de faste udgifter er betalt. Mange har sikkert prøvet at spise rugbrødsmadder til aftensmad flere dage i træk, fordi der var lavvande på kontoen. Du har muligvis vænnet dig til at lave madplan, konsekvent få din flaskepant retur og generelt spinke og spare i hverdagen. Naturligvis er det fornuftige vaner at tage med sig videre i livet, at man skal bruge sine penge med omtanke, overføre til opsparingskontoen og have styr på prioriteringerne. Men du får mere luft i økonomien, når du som nyuddannet modtager dagpenge, da du har et langt større rådighedsbeløb månedligt, end du har, imens du er under uddannelse. Det er værd at hæfte sig ved. Dagpengesatsen for dimittender ligger fast på 82 % af den maksimale dagpengesats, hvilket svarer til cirka 14.800. Du har allerede ret til at modtage dagpenge dagen efter din sidste eksamen på uddannelsen.

Der er mange aktører på markedet, men du kan ikke gå galt i byen med hensyn til valget af A-kasse. Fælles for de fleste A-kasser, som f.eks. Det Faglige Hus, Krifa og ASE, er, at man som studerende ikke skal betale en krone for at være medlem. Det fremgår af forskellige guidessom f.eks. https://akassefinder.dk/at de førnævnte tre vurderes som værende blandt de billigste, bedste og dem med de højeste medlemstal.

Meld dig ind nu! Du vil ikke fortryde det.

Til toppen
Brug for hjælp?
Janus
Jeg sidder klar til at hjælpe dig!
Få hjælp til at vælge
Hej! Må jeg hjælpe dig med at finde et billigere mobilabonnement?
Hvilket mobilselskab har du i dag?
Hvor meget taletid har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Hvor meget data har du inkluderet i dit mobilabonnement?
Lige et sidste spørgsmål :) Hvor meget betaler du for dit mobilabonnement per måned?
Tak for dine svar. Lad os se om det ikke er muligt for dig at spare penge på dit mobilabonnement. Jeg sender dig direkte til søgeresultatet når jeg har lavet søgningen for dig.