Sådan virker talepakker i et mobilabonnement

Taletiden indeholdt i mobilabonnementer er stigende, men hvad skal du egentlig være opmærksom på og hvordan virker det ?

Talepakker og mobilabonnementer

Når du bestiller et mobilabonnement, så vil der oftest følge en talepakke med, hvor du får en bestemt mængde af taletid inkluderet. Det bliver som regel kaldt for en talepakke eller taletid. Taletid eller en talepakke er den mængde af tale, som du betaler for og som er inkluderet i dit mobilabonnement. Det vil sige, at hvis du køber et mobilabonnement med 10 timers tale, så vil du have mulighed for at snakke i 10 timer med dine venner eller din familie uden at betale ekstra. Hvis du ryger over de 10 timer, så vil du som regel skulle betale ekstra for dette. Når måneden er gået, så vil den brugte taletid ryge i nul, hvorfor du igen kan gøre brug af de i alt 10 timers tale. Du kan også sagtens finde mobilabonnementer med mindre tale end 10 timer eller mere tale end 10 timer. Som udgangspunkt kan du bruge denne taletid i Danmark, men i dag er der flere og flere mobiludbydere, der også gør det muligt at bruge den i nogle dele af udlandet. Dog skal du altid huske at undersøge dette, da det kan øge prisen på din månedlige regning en del, hvis du snakker i telefon i udlandet, hvor taletiden ikke er inkluderet.

Gratis tale med kunder fra samme teleselskab

Mange teleselskaber i dag tilbyder, at du kan ringe gratis til kunder, der har det samme teleselskab som dig. Hvis du eksempelvis er kunde hos Oister, så kan du ringe gratis til alle andre kunder, der også har et mobilabonnement hos Oister. Det betyder, at du ikke vil bruge noget af din tale, og derfor stadig vil have den samme mængde af taletid tilbage, som før du ringede til den specifikke person.

Fri tale

I dag kan du rent faktisk også finde mobilabonnementer, hvor der er fri tale inkluderet. Det vil sige, at du kan ringe så meget, som du har lyst til hver eneste måned, da der ikke er nogen begrænsning. Du kan blandt andet finde mobilabonnementer med fri tale hos Oister, CBB, 3 , YouSee , Telmore og Fullrate m.fl.

Hvilken talepakke skal jeg vælge?

Det er muligt at vælge mobilabonnementer med et væld af forskellige talepakker. Det kommer derfor an på, hvor meget du snakker i telefon hver måned. Hvis du nærmest aldrig taler i telefon, så skal du finde et mobilabonnement, hvor der ikke er mange timers tale tilknyttet. Hvis du taler meget i telefon, så skal du finde et mobilabonnement med mange timers tale. Her kan du enten vælge fri tale, så du ikke skal bekymre dig om at snakke for meget, men du kan også vælge abonnementer med store talepakker såsom hos CBB Mobil, hvor du kan finde et abonnement med 40 timers tale.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)