Ny dansk telefusion - Telenor og TeliaSonora slåes sammen

Telia og Telenor bliver sammenlagt til ét selskab. Læs mere om sammenlægningen her.

En af de hid til største samarbejder inden for den danske teleindustri bliver nu til ét. Telenor og TeliaSonora, bedre kendt som Telia, bliver nu slået sammen til ét selskab. Det er endnu uvist hvad det nye selskab kommer til at hedde. Dog er det sikkert at hver selskab kommer til at eje 50%.

Alt i alt vil telegiganterne til sammen komme til at spare op til 800 mio. kr. ved sammenlægningen. Effekten for de to teleselskaber træder dog først i kraft i 2019.

Sammenlægningen var ikke helt uventet. I 2012 lagde de to telegiganter nemlig deres netværk sammen. Hvilket betød at de nu delte deres 3G netværk, og sidenhen har de også lagt både 4G og 2G netværket sammen.

De områder de to selskaber komme til at spare flest penge på er på distributio markedsføring, derudover vil sammenlægningen også betyde en besparelse inden for kundeservice, administration, it og ikke mindst netværk.

Sammenlægningen ville kunne byde på mange spændende muligheder for begge teleselskaber. Ikke mindst så bliver de en altafgørende konkurrent for det nuværende kinesisk eget selskab TDC. Både TeliaSonora og Telenor er skandinavisk ejet. Efter sammenslutningen ser vi dog en stigning i TDC aktien, men hvem ved om det vil holde stik? I hvert fald så er der kommet en ny telegigant på det danske marked.

Både Executive Vice President og chef for region Europa fra begge sammenlagte selskaber er yderst tilfreds med sammenslutningen, og ser kun muligheder for begge selskaber.

Kilde: Børsen

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)