TV2, Penge & Privatøkonomi, Jyllandsposten, Ekstra Bladet, Alt om Data, Metroexpress
mp.dk - mobilpriser på nettet
Angiv søgekriterier
0 min.
Fri tale
0 MB
Fri data
Fri SMS/MMS
Fri SMS/MMS
closecheck
4G hastighed
4G hastighed
closecheck
Gratis oprettelse
Gratis oprettelse
closecheck
Ingen binding
Ingen binding
closecheck
Musik
Musik tjeneste
closecheck
Streaming tjeneste
Streaming tjeneste
closecheck
Online magasiner
Online magasiner
closecheck
Udlandstelefoni
Fordele i udland
closecheck
Skrevet d. 03/12-2014

Ny dansk telefusion – Telenor og TeliaSonora slåes sammen

En af de hid til største samarbejder inden for den danske teleindustri bliver nu til ét. Telenor og TeliaSonora, bedre kendt som Telia, bliver nu slået sammen til ét selskab. Det er endnu uvist hvad det nye selskab kommer til at hedde. Dog er det sikkert at hver selskab kommer til at eje 50%.

Alt i alt vil telegiganterne til sammen komme til at spare op til 800 mio. kr. ved sammenlægningen. Effekten for de to teleselskaber træder dog først i kraft i 2019.

Sammenlægningen var ikke helt uventet. I 2012 lagde de to telegiganter nemlig deres netværk sammen. Hvilket betød at de nu delte deres 3G netværk, og sidenhen har de også lagt både 4G og 2G netværket sammen.

De områder de to selskaber komme til at spare flest penge på er på distributio markedsføring, derudover vil sammenlægningen også betyde en besparelse inden for kundeservice, administration, it og ikke mindst netværk. 

Sammenlægningen ville kunne byde på mange spændende muligheder for begge teleselskaber. Ikke mindst så bliver de en altafgørende konkurrent for det nuværende kinesisk eget selskab TDC. Både TeliaSonora og Telenor er skandinavisk ejet. Efter sammenslutningen ser vi dog en stigning i TDC aktien, men hvem ved om det vil holde stik? I hvert fald så er der kommet en ny telegigant på det danske marked.

Både Executive Vice President og chef for region Europa fra begge sammenlagte selskaber er yderst tilfreds med sammenslutningen, og ser kun muligheder for begge selskaber.

Kilde: Børsen