Telia og Telenor afvikler nu alt

Der bliver ikke længere noget Telianor, efter forhandlingerne med EU-Kommissionen er gået i vasket. De krævede alt for høje krav af de to selskaber.

Telia og Telenor fusionen om et såkaldt Telianor bliver droppet efter lange forhandlinger med EU-Kommisionen. Derfor er de to selskaber nu afklaret med at skulle afvikle alt, som ellers var gjort klar til årsskiftet og præmieren på et fælles teleselskab i Danmark.

Både Telia og Telenor var angiveligt fuldt parart til, at sætte deres nye fælles selskab på arbejde allerede i begyndelsen af 2016. Den udpegede ledelse til selskabet Telianor, er nu istedet igang med at pille det forventede kommende selskab fra hinanden, og ikke bygge et nyt op.

Begge selskaber har dog et betydeligt fokus på hvad de kan se i markedet, når de nu er ved at pille et selskab fra hinanden, der skulle passe ind i det danske mobilmarked. Selskaberne har nemlig særligt øje for, hvilke strategiske muligheder der ellers kunne byde sig i Danmark fremover.

I juli blev Hilde Tonne udpget som administrerende direktør for det samlede selskab Telianor, og hun udtaler sig således til Berlingske om sagen, "Vi var i al væsentligt så langt med forberedelserne, som vi havde planlagt. Vi forventede en operationel opstart i begyndelsen af 2016. Nu er planen selvfølgelig ændret. Jeg har nu lederopgaven at fase projektet ud og sikre det, som man ønsker at sikre af strategiske muligheder, så nedskaleringen sker på en god måde. Der har været mange involveret på deltid og nogle på heltid." Forklarede hun, men vil dog ikke nævne hvor mange der i alt har været involveret i selskabet.

Planlægningen skulle man tro der havde kostet begge selskaber en brækket arm. De to teleselskaber som begge hver for sig, høre til blandt verdens ti største mobilselskaber, som tilsammen ville have gjort dem lige så store som TDC i Danmark. Margrethe Vestager, som styre EU-Komissionen i EU, var angivelig så hård hvad angår krav og fornyninger på det danske marked, før hun ville lade de to selskaber smelte sammen.

Hilde Tonne udtaler sig yderligere til Berlingske om udfaselsen, "Dette er en del af det almindelige virke i en stor koncern. Når man arbejder med forretningsudvikling, koster det penge. Det gælder selvfølgelig også for både Telia og Telenor, det har dog ikke været ekstraordinært. Der vil nemlig altid være igangværende aktiviteter, strukturændringer, opkøb og fusioner m.m. i gang, for at udvikle forretningerne," forklare hun.

Hilde Tonne kommer fortsat til at arbejde for Telia og Telenor i det berømte Crowne Plaza Hotel på Amager, hvor de to teleselskaber etablerede sig på neutral grund, som konkurrencemyndighederne kræver det, når der arbejdes med endnu ikke godkendte fusioner og selskabssammenlægninger.

De to teleselskaber etablerede for tre år siden et fælles mobilnet-selskab i Danmark, kaldet TT-Netværket. Dette selskab vil forløbigt forblive som det er, og vil ikke blive berørt af den aflyste fusion.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Oktober 2021 priser)