En valutaomregner på mobilen er uundværlig på din næste rejse

Har du prøvet at stå i et fremmed land og haft svært ved at udregne prisen på det, du var ved at købe? Hvis hovedregning ikke lige er ens stærkeste side, og man ikke har helt styr på valutakursen i det land, man rejser i, kan man hurtigt komme til at regne forkert, hvis man gør det i hovedet.

Har du prøvet at stå i et fremmed land og haft svært ved at udregne prisen på det, du var ved at købe? Hvis hovedregning ikke lige er ens stærkeste side, og man ikke har helt styr på valutakursen i det land, man rejser i, kan man hurtigt komme til at regne forkert, hvis man gør det i hovedet.

Hvis dette sker, kan det være, at man kommer til at betale mere for noget end planlagt, og så bliver det hurtigt en dyr rejse.  Disse irriterende situationer kan man heldigvis undgå med en valutaomregner ved hånden.

Hvordan virker en valutaomregner?

Hvis man står i situationen, hvor man har behov for at udregne en udenlandsk pris til danske kroner, er det her valutaomregneren kommer ind i billedet. I denne situation åbner man blot valutaomregneren, vælger hvilken valuta man vil omregne fra og til, og så taster man beløbet ind - og får det ud i danske kroner, hvis det er det, man har valgt.

Med dette værktøj ved hånden undgår man altså upræcise og forkerte udregninger, og man kan således tage stilling til sit køb på det rette grundlag.

Man behøver heller ikke nødvendigvis omregne til danske kroner. På de fleste valutaomregnere, kan man vælge lige præcis den valutakombination, man har behov for. Hvis man f.eks. står i Thailand med en amerikaner og skal omregne Thailands møntfod bhat til amerikanske dollars, kan man også det.

Hvilket mobilabonnement har du?

Det er væsentligt at tænke over, hvilket mobilabonnement man har, når man skal finde en valutaomregner. Hvis man har et abonnement, hvor man kan bruge data i udlandet, kan man sagtens bruge en omregner fra en hjemmeside som f.eks. https://omregnervaluta.dk

Fordelen ved denne omregner er, at den altid er opdateret på svingninger i alle kurserne, og man får dermed lynhurtigt et præcist svar på, hvad tingene koster. Ulempen er, at en valutaomregner på en hjemmeside, kræver data for at kunne fungere. Hvis man har et mobilabonnement, der ikke indeholder en masse data i udlandet, er dette derfor ikke så god en løsning.

I disse tilfælde kan det være bedre at hente en app, der også kan fungere uden internet. Den er måske ikke altid helt opdateret på den præcise kurs på valutaen. Hvis man sørger for at komme på internettet regelmæssigt, burde den dog være nogenlunde opdateret, og det er sjældent, at kurserne svinger så meget i løbet af en ferie.

Hjemmesiden er altså god, hvis man gerne vil have helt præcise resultater og ikke har noget imod at bruge lidt data på det. På den anden side er appen god, hvis man ikke vil bruge data på at omregne valuta, og ikke behøver en fuldstændig opdateret kurs.

Brug valutaomregner herhjemme

En valutaomregner er ikke kun rar at have på mobilen, når man er på ferie - man kan også få brug for den herhjemme. Nethandel er efterhånden blevet meget udbredt, og vi danskere handler ikke kun på danske sider eller sider, der på anden vis viser priserne i danske kroner. 

Hvis man er havnet på en webshop, hvor priserne er i en anden valuta, kan det godt være svært at gennemskue, om man er ved at købe noget, der er alt for dyrt. Her er valutaomregneren igen et godt værktøj at have ved hånden. Så kan man hurtigt regne ud, om det rent faktisk er et godt køb, eller det bare virker billigt, fordi tallet måske ikke ser så højt ud.

Det er altså bare med at få fundet sin foretrukne valutaomregner og få den gemt et sted på sin mobil, hvor den er nem at komme til, for man ved aldrig, hvornår man kunne få brug for den. På den ene side er den rar at have på diverse eksotiske rejser til udlandet. På den anden side, er den også rar at have, når man sidder derhjemme med sin computer og handler på nettet. God fornøjelse.

Vil du spare penge på dit mobilabonnement?

mp.dk har hjulpet mere end 500.000 danskere siden 2012 med at finde det billigste mobilabonnement. Prøv vores søgemaskine og se hvor mange penge du kan spare årligt ved at skifte til et billigere mobilabonnement i dag!

Sammenlign nu (Januar 2022 priser)