TV2, Penge & Privatøkonomi, Jyllandsposten, Ekstra Bladet, Alt om Data, Metroexpress
mp.dk - mobilpriser på nettet
Angiv søgekriterier
0 min.
Fri tale
0 MB
Fri data
Fri SMS/MMS
Fri SMS/MMS
closecheck
4G hastighed
4G hastighed
closecheck
Gratis oprettelse
Gratis oprettelse
closecheck
Ingen binding
Ingen binding
closecheck
Musik
Musik tjeneste
closecheck
Streaming tjeneste
Streaming tjeneste
closecheck
Online magasiner
Online magasiner
closecheck
Udlandstelefoni
Fordele i udland
closecheck
Skrevet d. 24/04-2017
YouSee hæver priserne

YouSee hæver priserne

De nye roamingregler fra EU får YouSee til at hæve priserne for mobilkunder. De nye roamingregler fra EU træder i kraft fra 15. juni 2017 og herefter er det slut med at bekymre sig om dyre telefonregninger når du rejser til udlandet. 

Dog skal du betale en højere pris for dit mobilabonnement hver måned. 

Fra den 15. juni 2017 kan alle mobilkunder hos YouSee både bruge data, ringe og skrive uden ekstraregninger til 36 forskellige europæiske lande. Det er regler, som er fastlagt af EU. Men de nye regler medfører en stigning i prisen for de danske mobilkunder. 

Med de nye regler, bliver det dyrere for de danske og nordiske mobilselskaber at have mobilkunder, fordi de er nødsaget til at gå ud og købe markant mere data hos de udenlandske operatører. 

Flere af YouSee’s nyere mobilpakker vil derfor stige med 20 kroner fra 1. juli, skriver YouSee. 

Nye produkter

YouSee lancerer en række nye mobilpakker den 8. maj, som indeholder tale, dataforbrug og beskeder til hele Europa, men der er stadig begrænsninger. Det er nemlig kun muligt, at bruge højst 10 GB data i udlandet. Dog er 10 GB mere end nok til at tjekke mails, sociale medier, finde vej, streame musik mens du er på ferie. Samme begrænsninger vil der være for de nuværende kunder. De vil dog først være gældende fra 15. juni. 

En af årsagerne til, at de nye regler især rammerne danskerne på pengepungen er, at danskerne i forvejen har meget billige mobilabonnementer, hvis man sammenligner med resten af EU. I Danmark kan du få en mobilpakke med fri tale, fri sms og mms, og omkring 20 GB data for omkring 100 kroner, hvilket er betydeligt mindre end andre steder i Europa. 

Mobildirektør i YouSee, Kasper Ørtvig udtaler, at de 10 GB burde være nok til den gængse forbruger, og at hvis man ikke har behov for så meget data, kan man altid vælge en mindre mobilpakke. Han forklarer også, at det er vigtigt at alle kunder får en god oplevelse, og at alle nuværende kunder vil modtage et personligt brev eller en mail, med en konkret beskrivelse af hvad de nye mobilpakker kommer til at have af betydning. 

Kommer der flere forhøjelser i markedet?

YouSee er formentlig ikke det eneste mobilselskab, som hæver priserne når de nye regler træder i kraft. Når en dansk mobilbruger tager til udlandet og bruger det udenlandske net, er det fra 15. juni således ikke længere forbrugeren der betaler, men i stedet det danske teleselskab. Regningen forsvinder altså ikke, bare fordi forbrugerne ikke skal betale den. Det betyder, at de danske teleselskaber får større udgifter, og disse skal dækkes. Det forklarer Jakob Willer, direktør i danske teleselskabers brancheforening, Teleindustrien (TI). Hos TI er man ikke tilfreds med aftalen, netop fordi den ikke fjerner årsagen til, at det tidligere har været dyrt for forbrugeren, men i stedet blot gjort det billigere for forbrugeren.