Teleselskaber - få gode råd til vælg det bedste!
“Jeg håber, du bliver glad for vores service og får et godt tilbud fra en af vores partnere.”
En del af Pricebook universet
mp.dk har hjulpet danskere i mere end 10 år med at finde det billigste mobilabonnement.
Vi står bag en lang række andre services, der bl.a. hjælper danskere med at spare penge på strømregningen og få hurtigt internet.
Find det bedste teleselskab for dig
Det kan være svært at finde det bedste teleselskab at købe mobilabonnement hos. Alle kunder ønsker et selskab, der leverer kvalitet til en retfærdig pris. Men hvad kvalitet og en retfærdig pris i praksis faktisk er, det kan være ganske individuelt.
Derfor hjælper du dig selv i stor grad ved at være afklaret med, hvad du har brug for i et mobilabonnement, og hvad du finder retfærdigt at betale.
Sammenlign priser
Sammenlign priser, datapakker og yderligere fordele f.eks. adgang til streamingtjenester, når du vælger det bedste teleselskab.
Du bør overveje dit behov for taletid og data, som du har brug for i dit mobilabonnement.
Når du har et overblik over dit behov, kan du udfylde formularen øverst på mp.dk. Så får du 3 tilbud på mobilabonnementer fra vores samarbejdspartnere.
Derefter skal du sammenligne disse tilbud og se, hvilket teleselskab har det bedste tilbud.
Kundeservice
Kundetilfredshed er af største vigtighed. Hvis du får et problem eller har brug for hjælp, skal du sørge for at kundeservice er effektiv og professionel.
Du skal også være sikker på, at du kan kontakte selskabet via telefon, e-mail eller chat. Så er du sikker på, du altid kan komme i kontakt med teleselskabet
Netværksstyrke
Kvaliteten og hastigheden på netværket er en af de vigtigste ting, du skal kigge på, når du vælger et teleselskab. Det betyder, at du bør være opmærksom på selskabets dækning og styrke i dit lokal område.
Dette kan hjælpe dig med at vælge et teleselskab, der giver dig en stabil og høj hastighed, selv på landområder.
Teleselskaber - Ofte stillede spørgsmål
Spørgsmål | Svar |
---|---|
Hvad er et teleselskab? | Et teleselskab er en udbyder af telefon- og/eller internetforbindelser, der udbyder disse tjenester i forskellige abonnementstyper. De har typisk flere abonnementstyper med forskelligt indhold, så du som kunde har flere valgmuligheder. |
Hvordan vælger jeg et teleselskab? | Når du skal vælge et teleselskab, skal du først overveje dit behov for taletid, data og eventuelle streamningtjenester. Derefter kan du kigge på de forskellige priser og servicesydelser, der tilbydes, og sammenligne dem, inden du træffer dit valg. |
Hvad koster et teleselskab? | Priserne for et mobilabonnement kan variere meget, alt efter hvilket teleselskab, du vælger, og hvilken type abonnement, du skal have. Det anbefales at sammenligne priser fra flere forskellige teleselskaber, inden du vælger et. Husk at [udfyld mp.dks kontaktformular](https://mp.dk/), så får du 3 gratis og uforlpligtende tilbud på mobilabonnement |
Er det muligt at skifte teleselskab? | Ja, det er altid muligt at skifte teleselskab. Der er oftest ingen binding på mobilabonnementer udover et opsigelsesvarsel. Dit nye teleselskab hjælper med at flytte dit telefonnummer, hvilket gør dit skifte nemt, hurtigt og enkelt. |
Hvordan får jeg mit telefonnummer skiftet? | Når du har valgt et nyt teleselskab, skal du kontakte teleselskabet, der kan hjælpe dig med at flytte dit nuværende telefonnummer til det nye teleselskab. Når det er gjort, kan du begynde at bruge teleselskabets services med dit nuværende telefonnummer. |
Er det muligt at tilføje flere funktioner til mit abonnement? | Ja, det er muligt. I de fleste tilfælde kan du tilføje yderligere funktioner til dit abonnement for et gebyr, såsom ekstra databrug, internationale samtaler eller tilkøb af streamingtjenester. Kontakt dit teleselskab for at finde ud af mere om dine muligheder. |
Er der mobilabonnementerabonnementer uden binding? | Ja, langt de fleste teleselskaber tilbyder abonnementer uden binding. Disse abonnementer uden binding har normalt lavere priser, men de er også meget mere fleksible, da du ikke er bundet til kontrakten for et bestemt antal måneder. |
Hvad er teleselskaber?
Et teleselskab er en virksomhed som tilbyder mobiltelefoni, sådan du kan have et mobilabonnement med mulighed for taletid, at kunne sende SMS´er, at surfe på internettet m.m.
Teleselskaber vil købe tjenester, som det kræves for at skabe nye og forbedre eksisterende tjenester, som der tilbydes til kunderne.
Ofte har teleselskaber eksklusive aftaler med producenter af udstyr og lignende for bedst muligt at tilbyde telefoniydelser.
Hvilke teleselskaber findes der?
Der findes et bredt udvalg af teleselskaber, der lever op til alle krav og ønsker, der typisk er relevante for en almindelig kunde.
Blandt de mest almindelige teleselskaber kan nævnes Telenor, Telia, TDC og 3.
Som en sikkerhed for kvalitet og som en måde at beskytte forbrugerne tildeler regeringen alene et begrænset antal licenser til teleselskaber til at drive et konkurrencedygtigt marked.
Teleselskabernes fremtidige teknologi
Teknologien indenfor samtlige brancher udvikler sig hurtigt og teleselskaberne vil fortsætte med at skubbe teknologiens grænser for at kunne tilbyde deres kunder de bedste mobilabonnementer.
Flere teleselskaber er i gang med at indføre 5G-netværksteknologi for at forbedre hastighed, kapacitet og pålidelighed for kunderne.
Teleselskaberne er også i gang med at udvikle kunstig intelligens-tjenester for at overvåge netværket og forbedre brugeroplevelsen. Dette kan f.eks omfatte værktøjer til netværksplanlægning og en bedre problemløsning.
Fordele ved teleselskaber
Der er mange fordele ved at bruge et teleselskab:
- Pålidelighed: Teleselskaber tilbyder høj pålidelighed af deres services og produkter.
- Fleksibel: Teleselskaber har mange fleksible mobilabonnementer, der tilbyder kunderne de bedst mulige services, der afspejler kundernes ønsker og behov.
- Kundeservice: Teleselskaber har dedikeret kundeservice, der hjælper kunder med at løse deres problemer hurtigt og effektivt.
Teleselskaberne - hvem ejer hvem?
Konkurrencen i telebranchen er benhård, og det betyder at der konstant dukker billigere udbydere op, og konstant lukkes nogle andre.
Dog er der noget der er helt sikkert, og det er at de store selskaber æder de små.
Vi har her på mp.dk beskrevet dette emne flere gange i nogle af vores artikler, men her i artiklen har du forklaringen på hvem der egentlig ejer hvem?
I Danmark er der fire store teleselskaber som har overtaget markedet med deres eget netværk. Det er TDC, 3, Telenor og Telia.
Dertil benytter de andre teleselskaber, heriblandt de fleste lavprisselskaber, sig derfor af disse store udbyderes netværk.
Hvis man kigger nærmere kan man tydeligt se hvorfor teleselskaberne benytter sig af det netværk som de gør.
Så hvem ejer hvem?
Tdc
TDC er det største teleselskab i Danmark, eller med andre ord så er TDC det teleselskab som ejer flest mindre selskaber. TDC ejer Telmore, Fullrate, YouSee og Unotel.
3
Dette selskab er forholdsvist kendt, men også rigtig brugt af danskerne, dog er det det mindste selskab af de 4 dominerende teleselskaber. 3 ejer OiSTER, men til gengæld fokusere 3 kraftigt på OiSTER og vil med tiden højest sandsynligt blive endnu større.
Telenor
Telenor er det andet største teleselskab i Danmark, eller med andre ors så ejer Telenor lidt færre selskaber end TDC, og er derfor stadig en stærk teleudbyder. Telenor ejer CBB, Bibob, One Mobil og Canal Digital. Telenor ejer altså også flere velkendte lavprisselskaber.
Telia
Sidst men ikke mindst har vi Telia på en tredje plads. Telia er også særdeles udbredt i Danmark. Telia har ofte gode deals og andre tilbud for danskerne. Telia ejer Call Me, Familietele og DLG Tele.
Betal mindre for samme mobildækning
Det vil altså sige at langt de fleste selskaber i Danmark bruger de samme netværk.Et godt råd kan derfor være, at hvis du fx allerede nu har TDC og gerne vil spare nogle penge, ja så kunne et skift til et af TDC’s lavprisselskaber være et fornuftigt valg.
Din tiltro skulle derfor gerne være den samme, idet TDC stadig er din udbyder, og det er derfor kun "i princippet" prisen som er ændret.
Samme netværk
Dit netværk er det helt samme, og det vil også gælde hvis du skifte fra en af de andre store selskaber, til en af deres andre store udbyderes lavprisselskaber.Udover disse ovennævnte selskaber i Danmark, som sandsynligvis også er de mest velkendte selskaber for danskerne, ja så findes der stadig ca. 13 uafhængige selskaber.
Hvis du derfor støder på nogle selskaber der ikke passer under nogle af de ovenstående, ja så vil selskabet være selvejet, eller måske ejet af en hel femte udbyder, typisk fra udlandet.
Den snørklede vej frem til ejerforholdene
Beskrevet ovenfor så ejer de store danske teleudbydere langt de fleste lavprisselskaber i Danmark, men ejerforholdene kan nogle gange være lidt snørklede.
Fx ejes Dansk Kabel TV af YouSee, der igen ejes af TDC, eller NanoMobil der ejes af CBB der så igen ejes af Telenor. Der er altså mange snørklede veje igennem telejunglen, og hvem der ejer hvem.
De fleste selskaber har altså flere underliggende selskaber, der igen har underliggende selskaber.
Et andet eksempel er teleselskabet Minitel, der ikke er beskrevet ovenfor. Det er svært at sætte i bås idet, at Minitele egenligt er et uafhængigt selskab, men deres produkter er fra en storkundeaftale med Telia. Derfor er det i princippet Telia-produkter der forhandles hos Minitel.
Et tredje eksempel som heller ikke er taget med ovenfor er TeleNordic, som der i realiteten også er uafhængigt. TeleNordic’s mobiltelefoni leveres af CBB der så igen ejes af Telenor.
Det kan altså være utrolig svært at få styr på alle teleselskaberne i Danmark, da de fleste ejer nogle andre, der så igen ejer nogle. Netop derfor er det godt at have styr på sin viden, inden du begynder at skifte teleselskab.
Companymobile
Dette er en fællesplatform for en lang række mindre selskaber der er ejet af TDC.
Selskaberne i Companymobile er i princippet uafhængige, men deres teknologi leveres logisk nok af Companymobile, der egentlig er TDC.
Selskaberne under Companymobile er HappiiMobil, Ekstra Bladet Mobil, Berlingske Mobil, BT Mobil, Travelmobil, WeMobil, Coop Mobil, L’easy, Wupti Mobil og sidst men ikke mindst The Voice Mobil.
Fælles for disse selskaber er, at de alle er kendt for noget helt andet igennem deres nuværende selskab, end mobiltelefoni. De får altså på denne her måde hjælp til deres nye produkt fra Companymobile, til deres nuværende målgruppe.
Mobilevalue
Ligesom Companymobile er der også selskabet MobileValue. MobileValue står bag teleselskabet Greentel der fx har sammenarbejde med DSB Talk.
Hemmeligheden bag de fire store sleskaber
Der er endnu mere at komme efter, og det bliver også endnu mere kompliceret. For bag de fire store selskaber TDC, 3, Telenor og Telia finder vi endnu et selskab.
Faktisk er alle de fire nævnte teleselskaber ejet af et udenlandsk selskab.
TDC ejes af Angel Lux Common, som er en sammenslutning af fem store internationale investeringsfonde. 3 er ejet 60% af Hutchison Whampoa Limited fra Hong Kong, samt 40% af Investor AB fra Sverige.
Yderligere så er Telenor Group ejer af Telenor, som er Norges største telekommunikationsvirksomhed. Sidst men ikke mindst så er Telia en del af det svensk-finsk eget firma TeliaSonera Group.
De fleste danskere kender allerede til Telia og Telenors ejermænd, men det kommer nok bag på mange af både TDC og 3 er ejet af udenlandske firmaer.
Alt i alt så har du nu en forståelse for hvordan telejunglen fungere og hænger sammen, og det er altid godt at gøre sin research grundig inden man skifter udbyder, så man ved hvad der står bag ens mobilselskab.
Få bedst mulige hjælp på mp.dk
Her på mp.dk gør vi hvad vi kan for at give dig den bedste, og mest brugervenlige oplevelse.
Mp.dk er kåret som Danmarks mest transparente prissammenligningsside. Klik her, og gå i gang med din søgning efter et mobilabonnement, som passer lige netop til dig og dit behov.
Find teleselskaber, der understøtter esim
Du kan nendefor få svar på, hvad eSIM er, hvilke fordele du har ved det og hvilke teleselskaber, der understøtter anvendelsen af eSIM.
Hvad er esim for noget?
eSIM er stort set det samme, som det simkort, du allerede kender. Forskellen er blot, at et eSIM er et digitalt simkort og herved ikke et fysisk kort.
Det er nemlig en form for chip, der er installeret i din mobiltelefon. Du kan derfor sagtens både have et fysisk simkort og et eSIM i din mobil, hvor du så har to forskellige numre tilknyttet.
Dette er en fordel for dig, der eksempelvis gerne vil bruge din mobil til både privatbrug og til eksempelvis et firma.
Det vil altså sige, at du rent faktisk kan have flere forskellige mobilabonnementer tilknyttet til din mobil, da du som regel har mulighed for cirka at have fem eSIM-profiler på din mobil.
Dette er en fordel, så du kan have flere forskellige mobilabonnementer afhængig af, hvad du bruger dem til.
Hvad er fordelene ved esim?
Der er flere fordele ved eSIM, da det er ret praktisk. Du har nemlig mulighed for at have to telefonnumre tilknyttet din telefon samt have flere forskellige mobilabonnementer.
Dette er en fordel for dig, der har brug for det.
Derudover er det også smart, at du har mulighed for nemt og hurtigt at skifte fra et mobilselskab til et andet.
Det vil nemlig blot tage dig et øjeblik, hvis du har eSIM. Du behøver ikke længere vente på det fysiske simkort i posten, men kan rent faktisk blive overført til det nye mobilselskab lige med det samme.
Dertil skal du heller ikke holde styr på et eSIM på samme måde, som du skal med et fysisk simkort.
De er nemlig meget små og kan sommetider blive væk, så det kan være besværligt for dig.
Hvad er ulemperne ved esim?
Der er ikke så mange ulemper ved eSIM. Rent faktisk er der kun en grundlæggende ulempe.
Den ene ulempe er, at du bliver nødt til at have en anden enhed med et fysisk simkort parret med den enhed, du gerne vil bruge et eSIM på.
Det kan for nogle være ret besværligt og upraktisk, men det er desværre sådan lige nu. Dog kan det være, at det kommer til at ændre sig i fremtiden.
Kan jeg få et mobilabonnement med esim?
Der er fire af de store mobilselskaber i Danmark, der understøtter eSIM med deres eget netværk. Disse mobilselskaber er: Telenor, teleselskabet 3, YouSee og Telia.
Der er dog ikke mange produkter, som bliver understøttet af selskaberne endnu, men det kan være, at det bliver bedre i fremtiden.
Eksempelvis understøtter Telia, Telenor og YouSee kun Apple Smartwatch med eSIM.
Vi hjælper dig med at få det bedste tilbud
Gør som tusindvis af danskere
Siden 2010 har mp.dk hjulpet mere end 50.000 danskere med at finde det bedste og billigste mobilabonnement. Som noget nyt har vi nu mulighed for at sætte dig i direkte kontakt med vores bedste samarbejdspartnere via formularen herover.
- Danskere hjulpet
- +50.000
- Gratis og uforpligtende
- 100%
- Få tilbud fra flere udbydere
- Min. 3 tilbud
- Spar tusindvis af kroner årligt
- Gns. 1.200 kr
Få personlig rådgivning
Det kan være svært at finde hoved og hale i de mange tilbud på mobiltelefoni. Anvend vores tilbudsformular og få gratis og 100% uforpligtende rådgivning via mp.dk
Vi sørger for du bliver ringet op af kompetente rådgivere, der hjælper dig med at få lige præcis den løsning der dækker dig og evt. din families behov bedst og billigst.